I letos k nám dorazil takzvaný Geeked Week, několikadenní akce Netflixu, během které streamovací služba lákala na řadu svých nadcházejících filmových a seriálových titulů. Mluvilo se jak o dalších řadách úspěšných sérií jako Hra na oliheň, Castlevania: Nokturno a One Piece, tak i o zcela nových celovečerních titulech. A samozřejmě nechyběly ani nějaké ty hry, sneak peeky a nepovedené záběry.

Celá akce vyvrcholila na živém eventu v Atlantě, kde bylo k vidění mnoho ukázek z očekávaných seriálů a filmů. Celkově se ale jednalo spíš o show pro pobavení lidí. Celým večerem provázel Joe Manganiello, který odváděl skvělou práci. Pojďme se ale podívat na všechny podstatné a zajímavé novinky, které nám tato akce nadělila.

Toto byl Geeked Week 2024.

1. DEN

Castlevania: Nokturno - 2. řada

Boj s krvelačnými upíry bude pokračovat. Na světě máme první upoutávku na nadcházející druhou řadu povedeného animovaného seriálu, ve kterém upířiska během Velké francouzské revoluce mydlí Richter Belmont. Podle tvůrců se ve druhé řadě také dočkáme té největší a nejšílenější bojové scény z celé Castlevanie. Druhá řada by měla na Netflixu premiérovat někdy během ledna příštího roku.

The Remarkable Life of Ibelin

Chystaný dokument od Netflixu se zaměří na nemocného a na vozíku upoutaného chlapce jménem Mats Steen, který našel štěstí skrze hraní World of Warcraftu. Chlapec si pod přezdívkou Ibelin Redwood vytvořil svou unikátní postavu, vybudoval svou komunitu a společně v této multiplayerové hře žil svůj soukromý život. Našel si zde přátele a dokonce se i zamiloval. Na Netflixu od 25 října.

Wolf King

Seriál Wolf King bude představovat adaptaci knižní série Curtise Joblinga s názvem Werelords. V zemi, kterou kdysi podmanili vlkodlaci, si šestnáctiletý Drew Ferran uvědomí, že je posledním členem dlouhé rodové linie vlkodlaků. Bude tak na Drewovi, aby svrhnul tyranskou vládu a získat zpět trůn jakožto vlčí král. Seriálu bychom se měli dočkat někdy během příštího roku.

Gundam: Requiem for Vengeance

Pokud se řadíte mezi milovníky japonských franšíz a válečné vřavy ve filmech a seriálech, možná jste již obeznámeni se sérií Gundam. A Netflix se na Geeked Weeku pochlubil skoro pětiminutovým klipem plným akce na šestidílný seriál Gundam: Requiem for Vengeance. Zavede nás do roku 0079 univerzálního století, kdy knížectví Zeon vyhlásilo svou nezávislost na Pozemské federaci, což rázem vyústí ve válku. Na Netflixu od 17. října.

2. DEN

Zaklínač: Sirény z hlubin

Geeked Week se pochlubil i klipem z chystaného animovaného Zaklínače, v němž Geralta namluvil Doug Cockle. Ten bělovlasému zabijákovi nestvůr propůjčil hlas i v herních adaptacích od firmy CD Projekt RED. Chystaný snímek bude adaptací obzvlášť krásné povídky Trochu se obětovat. Titul si opět vzalo pod palec Studio Mir, které pracovalo také na prvním zaklínačovském animovaném snímku s podtitulem Vlčí sen. Premiéra je stanovena na 11. února roku 2025.

Tomorrow and I

V rámci akce nám streamovací služba nadělila sneak peek na na sci-fi minisérii jménem Tomorrow and I, která pochází z Thajska. Především se zaměří na nevyhnutelný konflikt mezi futuristickými technologiemi a thajskou kulturou, stejně tak i na nepředstavitelné napětí a morální dilemata, která z tohoto střetu vyústí. Posvítí si na témata jako oživení našich milovaných skrze klonování nebo inteligentní sexuální roboti, dále se série zaměří na to, jak může umělá inteligence posunout tradice buddhistického učení na jinou úroveň. Datum premiéry zatím neznáme.

3. DEN

Zkáza bohů

Animovaný seriál Zacka Snydera z prostředí severské mytologie, který si už teď můžete na Netflixu pustit, se v rámci Geeked Weeku pochlubil krátkým klipem. Příběh se zaměří na udatnou bojovnici Sigrid, která se po zmařené svatbě rozhodne pomstít se samotnému Thorovi. Pokud však chcete dát seriálu šanci, raději k němu nepouštějte děti, o sex a krvavé násilí v něm rozhodně není nouze. Animace si vzalo pod palec studio Xilam Animation.

4. DEN

Arcane: 2. řada

Tím nejzajímavějším a nejspíše i nejvíc očekávaným seriálem byl Arcane. V druhé sezóně budeme sledovat opět osud sester Vi a Jinx, ovšem nová upoutávka se zaměřila hlavně na Vi. Ukázka se také skládá ze soubojů z arény, kde se Vi postaví proti ostatním rváčům a všem natrhne prd... tedy kalhoty. Evidentně se tedy můžeme těšit nejen na velké rvačky, ale i na psychologický vývoj, který hlavní postavy prožijí. A samozřejmě i na skvostnou animaci doplněnou o famózní hudbu. První tři epizody vyjdou 9. listopadu, další tři 16. listopadu a poslední tři 23. listopadu, kdy se příběh obou sester definitivně uzavře.

Devil May Cry

Nadcházející anime podívaná Devil May Cry, která bude vycházet ze slavné herní franšízy od Capcomu, nabídne přesně to, co byste očekávali. Nadupanou akci, ve které to Dante s bouchačkami a svým ikonickým obouručákem natře každému, kdo se mu postaví do cesty. Animaci si vzalo pod palec Studio MIR, které má slavné univerzum představit nové generaci diváků. O příběhu jako takovým jsme se sice nedozvěděli nic nového, ale kdo to potřebuje, když je samotná ukázka naprosto nabušená akcí a bojem. Na anime si budeme muset počkat až do dubna 2025. 

Don't Move

Už 25. října se budeme moci podívat na nový hororový thriller Don't Move. Příběh by se měl zaměřit na zkušeného sériového vraha, který vstříkne truchlící ženě do těla jakousi nervově paralytickou látkou. Ta ale zřejmě nezačne účinkovat okamžitě. Oba dva se tak nacházející hluboko v lesích daleko od civilizace, ze kterých bude muset žena uniknout. Bude tak muset prchat, schovávat se a bojovat o přežití. Je ale třeba, aby si pospíšila, protože zmíněná látka začíná pomalu přebírat kontrolu nad celým jejím tělem. Bude se tak muset dostat do bezpečí dřív, než selže celý její nervový systém. 

Eternaut 

Na akci se představil i slibně vyhlížející sci-fi seriál z Argentiny Eternaut, který bude vycházet ze stejnojmenné komiksové série z roku 1957. Buenos Aires zažilo sněžení pouze třikrát ve své zaznamenané historii. Přesto ale začnou jednoho dne padat z nebes sněhové vločky, které pokryjí celou zemi. Je to sice krásné, ale je zde jeden dosti zásadní háček. Pokud se vás byť jen jediná sněhová vločka dotkne, čeká vás nevyhnutelná smrt. Po celé zemi tak začnou umírat miliony lidí. Co je ale tato smrtící hrozba zač? A jaké další hrůzy budou následovat? Seriál by měl na Netflix dorazit někdy během roku 2025. 

One Piece: 2. řada

Ze samotné druhé série One Piece jsme sice nic neviděli, ale je nám známo herecké obsazení. Obrovskou novinkou bylo představení herců pro role Mr. 0 a Miss All Sunday. Těmi se stávají Joe Manganilleo a Lera Abova a rozhodně se jedná o skvělý výběr herců. Navíc nám bylo představeno video od herce Iñaki Godoye, představitele Luffyho, kde se lehce objevila i velmi očekávaná postava Tony Tony Chopper. Kdy se konečně dočkáme druhé sezóny, je zatím ve hvězdách.

Hra na oliheň: 2. řada

Čím si zpříjemnit povánoční pohodičku a povalování? To je přece jasné! Sledováním party nešťastníků, kteří budou krutě umírat v sérii extrémně nebezpečných her. Druhá řada Hry na oliheň se na Geeked Weeku pochlubila novou upoutávku, ze které je zřejmé, že hrdina Gi-hun je stále odhodlán skoncovat s lidmi, kteří jsou za smrtící zábavu zodpovědní. K tomu ale bude třeba, aby se hrůzostrašných her znovu zúčastnil. Na Netflixu od 26. prosince.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft

O nadcházející sérii Tomb Raider: The Legend of Lara Croft se samozřejmě mluvilo i na Geekeded Weeku, kde premiéroval plnohodnotný oficiální trailer. Seriál se bude odehrávat po událostech herní Survivor trilogie od Crystal Dynamics. Lara se bude muset vrátit zpět domů poté, co byl z jejího domova ukraden mocný a nebezpečný čínský artefakt. Viník je však zloděj, který má na hrdinku až podivnou osobní vazbu. Na Netflixu od 10. října.

Díra 2

Trochu prostoru se našlo i pro pokračování úspěšného španělského thrilleru Díra. V rámci akce jsme se dočkali nového klipu, který se především zaměřil na přední dva protagonisty se jmény Zamiatin a Perempuan. V pokračování převezme vládu nad podivným vězením, ve kterém jsou jednotlivé cely vyskládané věžovitě na sobě, tajemné individuum, jež zde zavede zcela nový zákon a kontroverzní metodu. Na Netflixu od 4. října.

Sakamoto Days 

Sakamoto Days je jednu z populárnějších mang tohoto roku. A nyní se dočkáme i anime. Nájemný vrah ve výslužbě byl sice ikonou v oboru, ale poté, co našel svou životní lásku, se Sakamoto v klidu stáhl do ústraní. A ačkoliv se snaží na svou minulost zapomenout a vést klidný život, jeho nepřátele bývalého já se stále vrací. Tenhle hrdina je ale stále ve skvělé formě a svůj nový život si dokáže uchránit. Což samozřejmě vyplyne ve velmi komediální situace. Netflix anime uvede v lednu 2025. 

Černé zrcadlo: 7. řada

Již sedmá řada úspěšného britského seriálu Černé zrcadlo (2011), které nás už mnohokrát vystrašilo svými varovnými vizemi u možné budoucnosti, je na cestě. Žádný trailer sice ještě stále na světě nemáme, ale konečně jsme se dozvěděli, které herecké tváře vlastně v další řadě uvidíme.

Jmenovitě se v další řadě objeví Awkwafina (Kung Fu Panda 4), Peter Capaldi (Pán času), Emma Corrin (Deadpool & Wolverine), Patsy Ferran (Na konci světa), Paul Giamatti (Zimní prázdniny), Lewis Gribben (T2 Trainspotting), Rashida Jones (Klaus), Siena Kelly (Zmizet beze stopy), Rosy McEwen (Psychiatr), Chris O’Dowd (Snivokraj), Issa Rae (Americká fikce), Paul G. Raymond (Jeden den), Tracee Ellis Ross (Americká fikce) a Harriet Walter (Poslední souboj).

Další řada dorazí na Netflix během příštího roku.

Sandman: 2. řada

Na trailer z druhé série Sandmana si sice budeme muset ještě nějakou chvilku počkat, ale i tak se s námi tvůrci podělili o tříminutovou ukázku ze zákulisí. Video láká především na shledání téměř celé rodiny Věčných u jednoho stolu, které odkazuje na úvodní události čtvrtého komiksového svazku s podtitulem Údolí mlh. Showrunner Allan Heinberg zmiňuje, že divákům představí další postavy a vezmou je do různých časových období. Premiéry se dočkáme snad v roce 2025. 

Hellbound: 2. řada

Korejský fantasy drama seriál Hellbound se už tento rok dočká druhé série. Seriál se odehrává na Zemi, kam začaly přicházet démonické bytosti pronásledující hříšníky. Ty musí chytit, vysát jejich duši a vrátit se do pekla. Příběh se ale na tyto bytosti tolik nesoustředí. Především se zaměřuje na lidi a jejich snahu se k této situaci nějak postavit. Na Geeked Weeku konečně vyšlo najevo, kdy přesně se další řady dočkáme. Bude to už 25. října.

Wednesday: 2. řada

Samotný trailer neměla ani druhá řada seriálu Wednesday. Místo toho nám byla nabídnuta ukázka ze zákulisí, kde jsou k vidění hlavně prostory Akademie Nevermore, členové rodiny Addamsových, Věc a v režisérském křesle starý dobrý Tim Burton. Seriál by měl hrát na lehce hororovější notu, ale kdy se dočkáme premiéry, to je zatím ve hvězdách.

Cyberpunk 2077

Netflix bude nadále spolupracovat s polským studiem CD Projekt RED. Objektem této kooperace se znovu stane kyberpunkové RPG Cyberpunk 2077, z jehož světa jsme se v roce 2022 dočkali úspěšného seriálu Cyberpunk: Edgerunners. V rámci Geeked Weeku jsme ale dostali jen velmi kraťoučký teaser obsahující slova „návrat do Night City“. O druhou řadu Edgerunners zřejmě nepůjde, ale možná se z toho vyklube nový animovaný seriál? To holt ukáže čas.

Avatar: Legenda o Aangovi 

Jestli je zde část, která nás velice zklamala, tak je to právě Avatar. Jedinou věc, kterou jsme se totiž dozvěděli, byla informace o tom, že se dočkáme více dobrodružství z království Země. Což se dalo očekávat. A jako bonus jsme dostali krátkou ukázku! V ní jsou k vidění znaky čtyř elementů a nohy. Přesněji řečeno nohy Toph, kterou jen tak mimochodem bude hrát herečka Mia Cech. A to je vlastně všechno, jelikož zbytek času se věnovalo soubojem živlů mezi herci Sokkou a Zukem. Krásné...

Tom Clancy's Splinter Cell: Deathwatch

Slavná a v oblasti stealth akce průlomová herní série Splinter Cell se k nám vrátí v podobě animovaného seriálu od Netflixu. O příběhu zatím nevíme zhola nic, ale máme informace o obsazení. Hlavního protagonistu Sama Fishera ztvární sympatický americký herec Liev Schreiber. Showrunnerem a hlavním scenáristou se stane Derek Kolstad, jeden z tvůrců filmové série John Wick, pro kterou napsal první tři díly. Zatím ale nevíme, kdy přesně seriál dorazí.

Magic the Gathering

Týden před akcí se objevila zpráva, že byl chystaný seriál o Magic the Gathering zrušen. Geeked Week ale potvrdil, že tomu tak není. Pouze se nově bude vázat na jméno Terry Matalas, jenž stojí za seriálovým počinem Star Trek: Pickard. Stane se tak showrunnerem a hlavním scenáristou. Kdy přesně se série vlastně dočkáme, je stále ve hvězdách, ale (některé) fanoušky může potěšit, že projekt do hrobu nešel.

Kdo se v tobě skrývá

Hororových kousků s bandou nesympatických mladých hrdinů máme mraky. Ale chystaný snímek Kdo se v tobě skrývá svým nedávným oficiálním trailerem dokázal, že by se mohlo výjimečně jednat o slušné pokoukání. Geeked Week se pochlubil klipem, ve kterém ukázal, co na hrdiny čeká. V tajemném kufříku nezvaného hosta se nachází zařízení, které způsobí, že všichni přítomní vstoupí do náležitě šílené hry. Vypadá to, že si mezi sebou vymění těla, čímž následně vyplavou na povrch dlouho skrývaná tajemství. Na Netflixu od 4. října.

VŠE OSTATNÍ

Z těch nejdůležitějších věcí to je vše. Geeked Week se ale ještě pochlubil trailery na své nadcházející hry jako Spongebob: Bubble Pop F.U.N., Blood Line: A Rebel Moon Game a Monument Valley, ovšem bude jich ještě mnohem víc.

Dále nechyběly třeba nepovedené záběry ze seriálů jako Cobra Kai a The Umbrella Academy. Stejně tak se nezapomnělo na různé další sneak peeky z natáčení, přičemž došlo i na video s obsazením Hry na oliheň, kde se řešily fanouškovské teorie. Na veškerá videa se můžete podívat níže.

Mimo jiné zde probíhala i různá hlasování z řad komunity. Netflix tedy vytvořil akci, kterou nazval Geeked Hall of Fandom, kde sesbírali různé cosplaye, nejlepší fan arty, designy a také výrobky. Nejlepší fanouškovskou proměnu zvládl uživatel seanceofdarkness, cenu za nejlepší výrobek si odnáší dragonmom-art, nejlepší fanouškovský design vyhrává invertcolor a nejlepší portrét vytvořil resonantpixels.

HRY

NEPOVEDENÉ ZÁBĚRY

Cobra Kai: 6. řada

The Umbrella Academy: 4. řada

HRA NA OLIHEŇ: BONUSY

ZÁKULISÍ

Cobra Kai: 6. řada

Oškliví

Toto byl Geeked Week 2024. Na které zmíněné filmy a seriály se nejvíce těšíte? A je něco, o čem jste vůbec nevěděli, ale zaujalo vás to? Určitě nám dejte vědět do komentářů! Netflix akci jistojistě uspořádá i příští rok. A my jistojistě budeme opět připraveni vám z něho představit to nejlepší. Však co bychom pro vás neudělali!