Máme zde další shrnutí již třetí online prezentace z netflixovské akce Geeked Week 2023, která však byla tentokrát o něco kratší. Obzvlášť očekávaným titulem byla fantasy Damsel, které vyšel první oficiální trailer. Opět se ale dočkáme i určitých pohledů do zákulisí, unikátních klipů a upoutávek k zajímavým titulům. Nutno také podotknout, že se jedná o poslední pořádnou nadílku novinek z letošní akce, poslední den bude totiž zaměřený pouze na jeden jediný titul, kterým se stane sci-fi Rebel Moon.

Níže se každopádně můžete opět prohlédnout, co všechno nám třetí prezentace vlastně představila. Klasicky jsme o některých novinkách zpracovali i samostatné články, které jsou uvedeny níže:

SONIC PRIME – 3. ŘADA 

Animovaný seriál Sonic Prime ještě neřekl své poslední slovo. V budoucnu se totiž dočkáme třetí řady, která bude na Netflixu premiérovat v roce 2024. Geeked Week nám sice oficiální trailer nenadělil, místo toho ale poskytl klip, jež si můžete pustit níže. Opět se tak můžeme těšit na dobrodružství jednoho z nejslavnějších hrdinů herní historie, kterým je samozřejmě Ježek Sonic. On a jeho přátelé se tak opět ponoří do dalšího multivesmírného dobrodružství, které se bude točit kolem tajemného krystalu jménem Paradox Prism. Ten se během střetu mezi Sonicem (Deven Christian Mack) a padouchem Dr. Eggmanem (Brian Drummond) roztříští, což způsobí chaos v Shatterverse. Další podrobnosti o třetí řadě nám poskytne patrně až oficiální trailer.

Dále se v seriálu představí Shannon Chan-Kent jako Amy Rose, Ashleigh Ball jako Tails, Adam Nurada jako Knuckles, Kazumi Evans jako Rouge the Bat a Ian Hanlin jako Shadow a Big the Cat.

Třetí řada bude na Netflixu premiérovat někdy v roce 2024. 

Devil May Cry

Seriálová adaptace slavné japonské videoherní série Devil May Cry byla před měsícem oznámena prostřednictvím velmi krátké ukázky na akci Drop 01. Každý fanoušek tedy asi čekal, že se na letošním Geeked Weeku konečně objeví nějaký pořádně nadupaný trailer. A to se bohužel nestalo. Místo toho nám Netflix naservíroval Behind the scenes video, ve kterém se showrunner Adi Shankar (Castlevania) omlouvá, že to trvá tak dlouho. Na seriálu prý pracuje již od roku 2018 a dle jeho slov chce na obrazovky přinést jeden z nejlepších animovaných seriálů v historii Netflixu.

Nějakých nových záběrů jsme se ale přece jen dočkali. Shankarův proslov je totiž prokládaný záběry z rozpohybovaného a očištěného story boardu. A i dle této skromné ukázky se pravděpodobně máme na co těšit. Minimálně teda z vizuální stránky, protože si animaci vzalo pod palec oblíbené Studio Mir (Dota: Dragon's Blood). Kdy se seriálu dočkáme ale bohužel zatím nevíme.

ONE PIECE

Co si budeme povídat, One Piece zabodoval nejenom na Netflixu se sledovaností, ale i mezi diváky. Není proto divu, že se v budoucnu dočkáme i druhé řady. Dlouho jsme věděli, že One Piece bude součástí prezentace Geeked Weeku, otázkou ovšem bylo, co přesně nám služba nabídne. Nakonec to ale nebylo nic, z čeho by padala brada na zem, úsměv by vám to ale na tváři vykouzlit mohlo. Netflix se totiž pochlubil videem s nepovedenými záběry, na které se můžete podívat výše. Ukážou se v něm herci jako Iñaki Godoy (Monkey D. Luffy), Mackenyu (Roronoa Zoro), Emily Rudd (Nami), Jacob Romero (Usopp) a Taz Skylar (Sanji).

Co se druhé sezóny týče, tak by nám měla představit nejenom nového záporáka, ale také roztomilého doktora Tony Tony Choppera. Doufejme tedy, že seriál si udrží stejnou kvalitu i pro budoucí řady. 

GYEONGSEONG CREATURE

Pokud milujete jihokorejskou kinematografii, tak Netflix je většinou ideálním místem, kde si z ní lze vychutnat mnoho kousků. Ještě letos bychom se každopádně měli dočkat zbrusu nového seriálu jménem Gyeongseong Creature, který bude rozdělený na dvě části. Níže se můžete podívat na krátkou upoutávku. Příběh by se měl odehrávat na jaře roku 1945, což bylo jedno z nejtemnějších období korejské historie. Děj se zaměří na dva mladé protagonisty, kteří začnou bojovat o přežití ve chvíli, kdy budou muset čelit stvoření zrozenému z lidské chamtivosti. V následujících týdnech by nám služba mohla nadělit také nějaký ten oficiální trailer, který nám o ději prozradí více informací.

V hlavních rolích se objeví jihokorejské hvězdy Han So-hee (Nicméně) a Park Seo-joon (Parazit). První část dorazí na Netflix 22. 12. 2023, druhá zas až 5. 1. 2024. 

THE ARCHIES

Netflix nezapomíná ani na indickou kinematografii. Krátce po začátku příštího měsíce totiž bude na službě premiérovat hraná muzikálová komedie jménem The Archies, která bude vycházet ze stejnojmenné americké komiksové série. Snímek nás zavede do Indie 60. let, přičemž bude sledovat postavy, které slavná komiksová značka představila. Geeked Week se ale rozhodl, že divákům nadělí video s některými herci, kteří se zúčastnili vědomostního testu o The Archies. Pokud ale nepatříte mezi fanoušky původní série, pravděpodobně vás video příliš bavit nebude.

Ve snímku se tak představí herci jako Agastya Nanda, Khushi Kapoor, Suhana Khan, Vedang Raina, Mihir Ahuja, Aditi Saigal a Yuvraj Menda. O scénář a režii se postarala indická filmařka Zoya Akhtar.

Film bude na Netflixu premiérovat 7. 12. 2023. 

Netflix Geeked Week 2023 pomalu směřuje ke svému konci. Ještě nás čeká poslední den, který však bude celý zasvěcený chystané sci-fi Rebel Moon od Zacka Snydera. Se vší pravděpodobností se tak dočkáme nějakého nového plnohodnotného traileru, který zde na Nerdfixu samozřejmě pokryjeme. Co dalšího poslední den nabídne, se necháme překvapit.