Už nějaký čas víme, že James Cameron připravuje nového Terminátora, než se ho ale dočkáme, tak nám zcela jiné dobrodružství ze slavného sci-fi univerza nabídne Netflix. Ten totiž během akce Geeked Week 2023 přišel s jedním překvápkem.

Streamovací služba chystá zatím nepojmenovaný anime seriál ze světa Terminátora, který nám nadělí studio Production IG. Což zní vcelku slibně, protože právě tato japonská společnost dohlížela i na výrobu legendárního kyberpunkového animáku Ghost in the Shell (1995). Netflix vydal i krátký teaser, na který se můžete podívat výše, nic moc nám toho ale neukáže.

Samotný příběh by nás měl zavést do roku 2022, během něhož už probíhá ničivá postapokalyptická válka mezi zbytky lidstva a armádami strojů, které vede starý dobrý Skynet. S přítomností Johna Connora ale asi nepočítejte, děj se zaměří na zcela nové postavy. 

Jednou z hlavních hrdinek se stává lidská bojovnice, která se musí vrátit zpět v čase do roku 1997, aby ochránila vědce jménem Malcolm Lee. Ten totiž pracuje na zcela jiné umělé inteligenci, která by mohla Skynetu vzdorovat. V rámci své práce se ale samozřejmě bude muset potýkat s určitými morálními otázkami, které se budou týkat toho, co vlastně vypuštění této AI způsobí.

Jak se ale dalo čekat, i Skynet vyšle do minulosti jednoho ze svých zabijáků. Tím se patrně stane jeden z terminátorů, se kterým bude muset výše zmíněná členka lidského odboje změřit síly. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stane Mattson Tomlin, který nám například nadělil sci-fi Matka versus android (2021), zároveň také pracuje s Mattem Reevesem na druhé části Batmana s Robertem Pattinsonem.

O režii jednotlivých epizod by se měl postarat japonský filmař Masashi Kudo (Hajate no gotoku!)

Zatím není známo, kdy přesně se seriál na Netflixu objeví.