Fanoušci úžasného britského spisovatele Neila Gaimana se již brzy dočkají nové seriálové adaptace jeho díla. Na sobotní showcase akce Geeked Week totiž Netflix ukázal první trailer na nový seriál s názvem Dead Boy Detectives (v češtině Mrtví mladí detektivové), který se zaměří na dvojici detektivů známých ze Sandmana, jedné z nejlepších komiksových sérií všech dob.

Trailer, na který se můžete sami podívat výše, představuje Edwina Paynea (George Rexstrew) a Charlese Rowlanda (Jayden Revri), puberťáky, kteří společně vedou kancelář Mrtvých mladých detektivů. Jeden je mozek, druhý je silák. A jak už asi chápete, oba jsou mrtví. Edwin a Charles se narodili desítky let od sebe a našli se až po smrti, kdy se z nich stali nejlepší přátelé a kolegové, kteří společnými silami utíkají před čarodějnicemi a samotným Peklem i Smrtí. A především s pomocí jasnovidky Crystal (Kassius Nelson) řeší ty nejtajemnější paranormální záhady ze světa mrtvých.

Seriál je založený na stejnojmenných komiksových postavách Neila Gaimana a Matta Wagner, které se poprvé objevily ve 25. sešitu grafického románu Sandman z dílny DC Vertigo. Adaptaci si na jaře roku 2022 objednalo HBO pro svou streamovací platformu MAX, avšak následně se produkce přesunula k Netflixu, protože by nezapadala do nového směřování filmového a seriálového univerza (DCU), které vede duo James Gunn a Peter Safran.

To je však ve finále dobrá zpráva. Seriál tak bude moci spadat do stejného světa jako povedená adaptace Sandmana, jejíž první řady jsme se na Netflixu dočkaly v roce 2022. Mrtví detektivové tedy divákům dovolí se ještě více ponořit do tohoto úžasného magického světa a zároveň zkrátí čekání na připravovanou druhou sérii. Napojení na svět seriálového Sandmana každopádně potvrdil i sám Netflix, který Dead Boy Detectives označuje jako „součást rostoucího Sandman univerza“

Naše recenze první série Sandmana

A kdo na Mrtvých mladých detektivech vlastně pracuje? Podle dostupných informací se pozice showrunnerů ujala dvojice Steve Yockey (Doom Patrol) a Beth Schwartz (Sweet Tooth), tedy tvůrci, kteří už s adaptacemi komiksových děl mají nějaké ty zkušenosti. Jedním z výkonných producentů je navíc sám Neil Gaiman, takže je seriál opravdu v dobrých rukách.

Kromě zmiňovaného tria George Rexstrew, Jayden Revri a Kassius Nelson, které si střihne hlavní role, se v seriálu objeví například i Jenn Lyon, Briana Cuoco, Ruth Connell, Lukas Gage a David Iacono.

Přesné datum premiéry zatím neznáme. První série, která nabídne osm epizod, bychom se ale podle Netflixu měli dočkat již brzy. Pravděpodobně tedy někdy v roce 2024.

Naše videotéma o Neilu Gaimanovi