Apokalypsa viděná třemi sympatickými roboty. Tento obraz svého času uchvátil fanoušky tehdy nového antalogického seriálu Love, Death & Robots. Krom úvah o zaniklém lidstvu zde byly všemožné úvahy o jeho dávné společnosti i překvapivě pozitivnímu vztahu ke kočkám. Právě zde padla i zmínka o karetní hře Vybuchující koťátka, v originále Exploding Kittens. Jednoduchá karetní hra evokující Černého Petra, případně ekvivalent Ruské rulety.

Tato karetka měla značnou popularitu již před premiérou tohoto seriálu, nicméně po něm se věhlas koťátek dostal i k běžným nehráčům. A jak to u populárních her bývá, přišla mnohá rozšíření, která celý zážitek rozšířila.

Krom jednoduché hratelnosti obsahuje karetka vše, co mohlo hráče nalákat. Kočky jakožto roztomilá, byť sobecká stvoření. Stejně tak i výbuchy. Tedy dostatečně jedinečné i absurdní téma, které ovšem ve své symbolice je případným hráčům blízké. Což je záměrem všech party her, přijít s jasně zapamatovatelnou a nezaměnitelnou premisou.

Nicméně když Netflix oznámil seriál, vzedmula se vlna nejistého očekávání, jak taková absurdní herní hříčka může být vůbec zpracována. Přece jen pouhé lízání karet z balíčku ve snaze nelíznout si právě tu jednu, která způsobí explozi? Ale právě díky ostatním kartám přinášejícím nejrůznější schopnosti vznikaly v herní skupince natolik zábavné a jedinečné situace. Ale jejich převedení do seriálu?

Na akci Geeked Week se ukázal teaser, který vše osvětlil. Kočka, kterou budeme sledovat, je totiž Bůh. Což není metafora, případně narážka na domnělé kočičí ego, ale skutečný Bůh uvězněný v kočičím těle. A samozřejmě není na Zemi sám, ale v traileru můžeme vidět i jeho protějšek, ďábelskou kočičku, v jejímž těle je naopak Satan. Již samotný teaser slibuje absurdní a nepříliš korektní humor.

Datum vydání ale bohužel zatím nevíme. Co ovšem víme, je hlasové obsazení. V seriálu budou dabéři jako Abraham Lim, Ally Maki, Mark Proksch a Sasheer Zamata. Animace se zhostí veteráni Mike Judge a Greg Daniels a showrunnery budou Shane Kosakowski a Matthew Inman.

Pro případné nedočkavce je tu ale možnost si koťátka zahrát nejen ve fyzické formě, ale i v té digitální. Lze očekávat, že ta bude obohacena o nějaký obsah ze seriálu po premiéře. Již nyní digitální verze obsahuje dvě karty exkluzivní právě pro tuto platformu. Konkrétně karta radar, která bude detekovat nejbližší vybuchující koťátko v balíčku, a také kartu Flip Flop, která pořadí karet v balíčku obrátí.