Už příští týden bude na Netflixu premiérovat očekávaný animovaný seriál Scott Pilgrim jde na věc. A právě o něm se mluvilo i na další online prezentaci akce Geeked Week 2023, na které byl odhalen finální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už dlouho víme, seriál nám představí v podstatě úplně ten samý příběh, jenž nám nabídla známá hraná filmová adaptace z roku 2010 od Edgara Wrighta. Sympatický klučina jménem Scott Pilgrim (Michael Cera) se jednoho dne zakouká do dívky jménem Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead), o které si začne myslet, že je to žena jeho snů. Aby s ní však mohl začít chodit, bude muset nejdřív porazit všechny její bývalé kluky, což bude setsakramentsky náročný úkol. 

Nejnovější trailer tentokrát není nabitý nějakou šílenou akcí, místo toho se zaměřuje právě na onen láskyplný vztah mezi Scottem a Ramonou. Jeho konec ale prozrazuje, že se v onom vtahu vyskytnou určité zádrhely, kterým budou muset oba hrdinové čelit.

Zajímavé také je, že i přestože bychom se měli dočkat de facto toho samého příběhu, k určitým menším změnám přece jenom dojde. Ramona například už nebude pracovat pro Amazon, místo toho bude makat u netflixové doručovací služby. Necháme se překvapit, které další změny ještě seriál nabídne, jakmile příští týden vyjde. Seriál tak opět vychází z původní komiksové předlohy, kterou si vzal pod palec Bryan Lee O'Malley.

Kromě Cery a Winstead se vrací i další herci z hrané adaptace, aby si své role zopakovali v animované podobě. Opět se nám tak představí Satya Bhabha jako Matthew Patel, Kieran Culkin jako Wallace Wells, Chris Evans jako Lucas Lee, Anna Kendrick jako Stacey Pilgrim, Brie Larson jako Envy Adams, Alison Pill jako Kim Pine, Aubrey Plaza jako Julie Powers, Brandon Routh jako Todd Ingram, Jason Schwartzman jako Gideon Graves, Johnny Simmons jako Young Neil, Mark Webber jako Stephen Stills, Mae Whitman jako Roxie a Ellen Wong jako Knives Chau.

Edgar Wright působí jako jeden z výkonných producentů. Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal výše zmíněný Bryan Lee O'Malley, připojil se k němu ještě BenDavid Grabinski (Bojíte se tmy?).

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovena na 17. 11. 2023.