Netflix splnil to, co slíbil. Během sobotní showcase akce Geeked Week jsme se dočkali prvního teaser traileru na fantasy snímek Damsel (v češtině Mladá dáma), ve kterém oblíbená herečka Millie Bobby Brown bude utíkat z hrozivé pasti. Na ukázku se můžete podívat výše.

Dvouminutový trailer v podstatě ukazuje to, co už víme. Můžeme si v ní pořádně prohlédnout mladou princeznu jménem Elodie (Millie Bobby Brown), která se dostane do pořádného průšvihu. Dokonce tak velkého, že bude muset opustit své křehké princeznovské já a dostat se z jeskyně, kde si na ní chce smlsnout strašlivý drak. Ten se ale v traileru mihne opravdu jen krátce, je tedy otázkou, jestli se Netflix nesnaží jen schovat nekonzistentní CGI, se kterým měl problém například i jejich seriálová adaptace Zaklínače.

Damsel podle první ukázky každopádně nevypadá vůbec špatně, například scény, ve kterých se Elodie snaží utéct z jeskyně, vypadají velmi zajímavě a především napínavě. A zapomenout nesmíme ani na velmi příjemný hudební podkres, který skvěle podtrhuje celkovou atmosféru.

Jak již bylo nastíněno, Damsel se zaměří na mladou princeznu jménem Elodie (Millie Bobby Brown), která svolí provdat se za krásného prince. Následně ale zjistí, že to všechno byla jedna velká a hrozivá past ze strany Královské rodiny. Ta ji totiž místo toho pošle do chřtánu strašlivému drakovi, aby splatila dávný dluh. Elodie je tak uvržena do jeskyně, kde bude muset spoléhat na svůj důvtip a vůli přežít, aby neskončila v žaludeční kyselině mocného ještěra. Žádný princ na bílém koni ji totiž opravdu zachránit nepřijede, a tak se z této pasti bude muset dostat úplně sama.

Kromě zmiňované Millie Bobby Brown si ve snímku zahrají herci jako Robin Wright, Angela Bassett, Ray Winstone, Shohreh Aghdashloo, Nick Robinson, Brooke Carter a Mens-Sana Tamakloe.

Damsel vznikl pod taktovkou španělského režiséra Juana Carlose Fresnadilla, který se nejvíce proslavil zombie thrillerem 28 týdnů poté (2007). Za scénářem stojí Dan Mazeau, jenž se v minulosti podílel na snímku Hněv Titánů (2012) nebo na desátém dílu nekonečné série Rychle a zběsile.

Trailer bohužel nepřinesl žádné bližší informace ohledně data vydání, takže stále platí, že se Damselu dočkáme někdy v roce 2024.