Tak jsme se dočkali. Poté, co Amazon vypustil ven několik fotografií, bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme plnohodnotného traileru na již přicházejícího seriál The Wheel of Time, který je adaptací stejnojmenné knižní série od Roberta Jordana. A rozhodně je na co koukat! Obzvlášť potěší fakt, že značná část seriálu se natáčela u nás v České republice, což ostatně pro high budget fantasy není nic nového. Však vzpomeňme na filmovou adaptaci Letopisů Narnie, v jejímž prvním díle si to hlavní postavy štrádovaly po Pravčické bráně.  

A o co vůbec jde? Původní knižní série se skládá z 14 dílů a jednoho prequelu, které vycházely v rozmezí let 1990 až 2013. V roce 2007 však Robert Jordan zemřel, přičemž nestihl dokončit rozepsaný dvanáctý díl. Otěží se však ujal Brandon Sanderson, který, na základě poznámek od Jordana, sérii nakonec dokončil, přičemž pro seriál sloužil jako poradenský producent.

Příběh bude sledovat charismatickou čarodějku Moiraine (Rosamund Pike), členku mocné ženské čarodějné organizace Aes Sedai, která se ujme skupinky pěti mladých lidí poté, co jejich vesnici napadne skupina nestvůr. Tato družina se tak vydává na cestu za bezpečím, přičemž Moiraine se domnívá, že je mezi nimi vyvolený, který má být podle proroctví reinkarnací dávného hrdiny, přičemž jeho osudem bude buď zničit mocnou zlou entitu jménem Temný, který stál za útokem na zmíněnou vesnici, nebo se stát zhoubou celého světa. V dalších rolích se tak představí Madeleine Madden jako Egwene al´Vere, Marcus Rutherford jako Perrin Aybara, Barney Harris jako Mat Cauthon, Zoë Robins jako Nynaeve al´Meara a Josha Stradowski jako Rand al´Thor. Informoval o tom server Variety.

Podle traileru nás tak čeká nadupaná jízda plná působivých vizuálních efektů, úchvatných scenérií, které mnohdy připomínají Tolkienovu Středozem, a zajímavých postav z Jordanových původních předloh. Znalci knih už z traileru mohli některá místa možná poznat. Například Bílou věž Tar Valon, prokleté město stínu Shadar Logoth, atd.

Je rozhodně na co se těšit.

Premiéry seriálu se dočkáme 19. 11. 2021. Nebude to však jediná velkolepá fantasy, kterou Amazon vypustí do světa. Příští rok se dočkáme i nejdražšího seriálu všech dob, tedy další adaptace ze světa Pána prstenů, kterou si pod palec vzal Amazon také. Těšíte se?