Seriálová adaptace patnáctidílné knižní série Kolo času, na které pracuje showrunner Rafe Judkins pod taktovkou Amazon Studios, se ukazuje na prvních obrázcích. Fanoušci si mohou nově prohlédnout nejen hlavní hrdiny série v kostýmech, ale také krásy České republiky, kde se seriál natáčí. S fotografiemi se podělil magazín Entertainment Weekly.

Knižní série Kolo času od Roberta Jordana a Brandona Sandersona vypráví příběh Randa al’Thora (Josha Stradowski), obyčejného chlapce, který žije společně se svým otcem na malém statku poblíž vesnice Emondova Role. Během příprav na oslavy jara Randův klidný život naruší záhadná osoba, kterou nejspíše vidí jen sám hlavní hrdina. Kola osudu se roztočí, když na vesnici zaútočí stvůry, které byly doposud známy jen z pouhých historek a pověstí.

Vesnice přežije jen díky mocné čarodějce Moiraine (Rosamund Pike), která útok odrazí, avšak Rand ví, že ono nebezpečí pronásleduje jeho. Aby udržel své známé a rodinu v bezpečí, rozhodne se společně s Moiraine a dalšími přáteli odejít. Jejich cílem je Tal Valon, místo, kde by mohli najít bezpečný úkryt.

A právě zmiňovaná parta hrdinů je tím nejdůležitějším, co na exkluzivních obrázcích od magazínu Entertainment Weekly můžeme spatřit. Hned první fotografie představuje Zoë Robins jako Nynaeve al’Meara, Barneyho Harrise v kostýmu Matrima Cauthona a Daniela Henneyho v roli al’Lana Mandragorana. Chybět samozřejmě nesmí ani čarodějka Moiraine, kterou hraje Rosamund Pike, Egwene al’Vere ztvárněná Madeleine Madden, Marcus Rutherford jako Perrin Aybara a v neposlední řadě Josha Stradowski, který si v adaptaci zahraje hlavní postavu knižní série, Randa al’Thora.

Další fotografie představují nejen krásnou přírodní krajinu a skvěle zpracované město Shadar Logoth, ale také postavu Logaina, kterého ztvárnil Álvaro Morte, a ženy z Aes Sedai. Jedná se o pouze ženský mystický řád, jehož součástí je právě i čarodějka Moiraine.

Natáčení celého seriálu probíhá převážně v České republice, kde si společnost Amazon vytvořila vlastní obrovské studio. Pokud by vás zajímalo více informací o natáčení, můžete si přečíst náš předchozí článek, ve kterém jsme se právě zmiňovanému studiu věnovali.

První série již byla dotočena a v současné době probíhá postprodukční fáze. Premiéra by měla proběhnout na streamovací platformě Amazon Prime Video během letošního listopadu/novembra.