„Magie se ukrývá v samotných základech přírody.“ Tak znějí úvodní slova oficiálního traileru nadcházejícího fantasy seriálu Winx Saga: Osud (v originále Fate: The Winx Saga) z dílny Netflixu, v němž se parta náctiletých studentů internátní čarodějnické školy Alfea odhodlaně učí ovládat své kouzelnické schopnosti, držet krok se soupeři a neztrácet hlavu kvůli lásce. 

Hlavní hrdinka Bloom (Abigail Cowen) je víla, která zažívá všechny strasti související s nástupem do prvního ročníku studia. To její je však ozvláštněno o poznávání magických formulí, souvisejícími se základními živly, které se staly zdrojem magie jednotlivých noviců. Vílí magie je svázaná s emocemi, tedy s láskou, nenávistí či strachem. Navíc zde platí pravidlo, že čím silnější je emoce, tím mocnější je výsledná formule.

Přečtěte si také: Fantasy seriál Světlo a stíny adaptuje úspěšnou knižní předlohu, Netflix jej uvede v první polovině příštího roku

Jelikož Bloom patří mezi skupinu těch, jejichž emoce je opravdu těžké udržet při zemi, brzy se stane adeptkou na titul nejmocnější víly Jinosvěta. Nejen toho se však rozhodnou zneužít zástupci temnoty, kterým se v nadpřirozeném světě přezdívá jako „Sežehnutí.“ Škola je před nimi sice chráněna magickou bariérou, ale žádné kouzlo není tak silné, aby se nedalo nějak prolomit.

Temná zákoutí, stejně tak jako dějiny místa, které nápadně připomíná svět Harryho Pottera, mohou diváci společně s mladými kouzelníky prozkoumat již dnes, tedy 22. ledna 2021, jelikož první řada seriálu Winx Saga: Osud právě přistála na kartě Netflixu. Na magické výpravě je mimo hlavní představitelku doprovodí také Danny Griffin, Elisha Applebaum nebo Freddie Thorp.