Už teď je jasné, že ze snímku Super Mario Bros. ve filmu se stane jeden z nejúspěšnějších animáků historie. Na kontě má už několik rekordů, je například nejenom nejvýdělečnější adaptací videohry, ale také momentálně komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2023.

Mario tak má za sebou svůj třetí víkend v kinech, po kterém si v domácím box officu připsal na účet 58,2 milionů dolarů. Jedná se o nejlepší třetí víkend pro animovaný snímek v historii, čímž kníratý opravář srazil na druhé místo Úžasňákovi 2 (2018).

Celosvětově má na kontě přes 871 milionů dolarů, čímž se mu už například podařilo překonat komiksové filmy z minulého roku jako Thor: Láska jako hrom (760 milionů), The Batman (770 milionů) a Black Panther: Wakanda Forever (859 milionů). Jedná se o osmý nejúspěšnější film od začátku pandemie, přičemž je rozhodně možné, že po příštím víkendu snímek překoná miliardovou hranici. Co si budeme povídat, Mariův úspěch je zkrátka a dobře naprosto fenomenální. 

A to natolik, že stále zašlapává do země jakoukoliv konkurenci. Na druhém místě v žebříčku domácího box officu se umístila hororová novinka Smrtelné zlo: Probuzení, která v kinech v Severní Americe zatím shrábla 23,5 milionů. Celosvětové tržby činí 40,3 milionů, což se dá ale jednoznačně považovat za úspěch, obzvlášť vzhledem k tomu, že původní rozpočet činí 19 milionů. Na snímek se navíc valí samé pozitivní reakce, v rámci čehož je nutné připomenout, že i my na něj máme recenzi. Podívat se na ni můžete níže.

Dále minulý týden vstoupila do kin akční jízda Guye Ritchieho jménem The Covenant, která zatím vydělala 6,2 milionů. A to rozhodně není nejlepší start, protože původní rozpočet činí 55 milionů. Už teď je tak jasné, že z filmu žádný velký hit nebude.

A když už mluvíme o slabých tržbách, opět se smutkem v srdci zmíníme skvělé fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, které si po minulém víkendu v domácím box officu připsalo na účet 5,4 milionů. Celosvětově má film na kontě téměř po celém jednom měsíci 177 milionů. A vzhledem k tomu, že původní rozpočet činil 150 milionů, tak na nějaké plnohodnotné filmové pokračování můžeme stoporcentně zapomenout. 

A na co do kina tento týden? Pokud máte rádi zabíjení nácků se stylem, přičemž prahnete po nějaké podobné náloži se smrtícím hlavním hrdinou, kterým byl například i John Wick, tak byste určitě měli dát šanci finské řežbě Sisu. V té osamělý prospektor narazí na bohatou zlatou žílu, která by z něho mohla udělat pracháče. Během dlouhé cesty do banky ale narazí na ustupující oddíl nacistů, kteří ho chtějí o zlato připravit. A to bude patrně ta největší (a asi i poslední) chyba v jejich životech.

Snímek v našich kinech vyjde tento čtvrtek, tedy 27. 4. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.