Minulý víkend proběhla v americkém Orlandu velká akce jménem Destination D23, která se zaměřila na představení všeho možného, co nějakým způsobem souvisí s Disneym. Možná si pamatujete, že minulý rok ve stejnou dobu proběhlo něco hodně podobného, v rámci čehož jsme se dočkali vyložené záplavy nejrůznějších novinek ze značek jako Marvel, Star Wars a Pixar. A jelikož Disney bude za měsíc slavit přesně 100 let své existence, dalo by se čekat, že letos bude ona akce obzvlášť velkolepá, že?

Inu, jak se to vezme. V sobotu se mluvilo například o zábavních parcích a historii Disneyho, ovšem nás nejvíce zajímal nedělní Walt Disney Studios Showcase, panel, během něhož měli představitelé od myšáka hovořit o nadcházejících filmových a seriálových projektech. Čekalo nás ale hořké zklamání. 

K žádným velkým oznámením totiž podle všeho nedošlo. Vlastně se dá říct, že ona prezentace byla tak bídná, že ani nestálo za to tvořit o tom nějaký velký souhrn, který jsme vám nadělili minulý rok. Co tedy Disney všechno na panelu podle všeho ukázal?

Začněme s animovanou tvorbou. Clark Spencer, producent, jenž vede Walt Disney Animation Studios, ukázal přítomnému publiku nový animovaný kraťas jménem Once Upon a Studio, který představil soubor milovaných postaviček z různých animovaných disneyovek.

Následně se mluvilo o nadcházejícím animáku jménem Přání, který by měl vyjít ke konci listopadu. Níže se můžete podívat na oficiální trailer, který už je ale zveřejněný od půlky jara. Posléze se diváci dočkali desetiminutového klipu z filmu, který ale k dispozici není. 

Ze Star Wars se podle všeho mluvilo pouze o momentálně běžícím seriálu Ahsoka. Zde však došlo jen na nějaké zajímavé informace ze zákulisí, přičemž následně se na pódiu objevil i robůtek Chopper. Nic dalšího nám ale Disney ze světa předaleké galaxie na akci nenadělil.

Posléze došlo na oznámení, že Disneyho filmy Strašidelný dům, pixarovka Mezi živly a dokument o její výrobě jménem Good Chemistry: The Story of Elemental dostaly na Disney+ datum premiéry. Ano. To je všechno. Strašidelný dům se na streamovací platformě objeví 4. října, Mezi živly a zmíněný dokument zas 13. září.

Došlo i na Marvel, ale ani zde nečekejte nic velkého. V první řadě diváci zhlédli čtvrtou epizodu z druhé sezóny animovaného seriálu Já jsem Groot. Nutno dodat, že všechny epizody jsou již od minulého týdne dostupné na Disney+. Posléze se mluvilo o druhé řadě seriálu Loki, která se na službě objeví již 6. 10. 2023. Výkonný producent Kevin Wright mluvil o tom, co mohou fanoušci od nové sezóny očekávat, přičemž posléze divákům ukázal prvních 10 minut.

Poté ještě došlo na MCU film Marvels, kterého se v kinech dočkáme za necelé dva měsíce. Zde měli přítomní diváci možnost zhlédnout další klip/upoutávku, která ale stále ještě není zveřejněná. 

A to je vlastně vše, co letošní showcase D23 nabídl. Je vcelku jasné, že tu letošní slabotu zapříčinily především momentální stávky herců a scenáristů, které celý Hollywood vyloženě srazily na kolena. Jelikož se u mnohých projektů nemohou psát scénáře a různá natáčení byla pozastavena na neurčito, tak mnohá velká filmová studia neví, co divákům vlastně mohou slíbit. Obzvlášť i vzhledem k faktu, že konec obou stávek je pořád v nedohlednu.

U D23 byl také malér v tom, že stávka znemožňuje hercům jakoukoliv formu propagace, což byl také hlavní důvod, proč se na letošní prezentaci žádná velká hvězda neobjevila. Disney si to ale evidentně chce vynahradit příští rok. V srpnu roku 2024 bychom se měli dočkat až týden dlouhé akce, na které bychom měli dostat vyloženou smršť novinek. Tak snad to bude příští rok opravdu lepší!