Comic-Con je pro nerdy velká kulturní událost. Sjedou se herci a fanoušci, dozvíme se spoustu novinek a všichni se dobře baví. Tak by tomu bylo, kdyby nebyl prokletý rok 2020. Takhle se všechno muselo vysílat online. No, ale ruku na srdce, kolika z nás to vadí? Nepředpokládám, že by mezi námi bylo tolik lid, co by si skutečně kupovali letenky do San Diega. Takto máme alespoň veškeré informace z první ruky a nic nám neunikne.

A divácky nejvděčnější a také nejkonkrétnější jsou trailery. No dobře, nemusí být vždy úplně konkrétní, ale rozhodně nám dávají lepší představu, nežli vágní oznámení a sliby. A na ty se právě v tomto shrnujícím článku podíváme. Některým jsme již věnovali celý článek, na jiné se v téhle záplavě novinek nedostalo.

 ANTLERS

Hororový snímek produkovaný Guillermem del Torem (Hellboy, Faunův labyrint) a režírovaný Scottem Cooperem (Nepřátelé). Film čerpá z klasické indiánské mytologie a představí nám jedno z jejich nejděsivějších monster. Wendigo. Jestli se chcete dozvědět něco o jeho vzniku a symbolismu, pokračujte na Killerův článek.

Přečtěte si také: Finální trailer filmu Antlers nám ukáže, o jakou bytost se Lucas stará

PHINEAS AND FERB THE MOVIE: CANDACE AGAINST THE UNIVERSE

Disney+ vydal hudební klip z nadcházejícího filmu Phineas and Ferb The Movie: Candace Against the Universe. Přistihneme hlavní postavu Candace, jak zpívá vlezlou písničku “Such a Beautiful Day.” Přiznám se, že jsem o víkendových ránech sledoval jiné animáky, ale určitě se najde mnoho fanoušků nebo ratolestí, kterým film udělá radost.

THE NEW MUTANTS

Noví mutanti, snímek o problematických mladistvých se superschopnostmi zavřených v psychiatrické léčebně, má za sebou velmi problematický vývoj. Byl několikrát odložen a je zázrak, že se ho nakonec vůbec dočkáme. Tuto skutečnost dokazuje oficiální trailer a první dvě minuty z filmu. Detailní rozbor z Comic-Conového panelu naleznete v samostatném článku.

Přečtěte si také: Noví mutanti ukázali prvé dve minúty a nový trailer

BILL & TED FACE THE MUSIC

Keanu Reeves a Alex Winter znovu spojí síly ve třetím díle série Bill & Ted. Tito trochu neohrabaní rockeři mají poslední šanci složit song, který sjednotí svět. Rozhodnou se proto cestovat do budoucnosti, kde už mají skladbu dávno hotovou. Rozhodně bude zábavné vidět Reevese v odlehčené komedii, než se znovu vrátí k ustřelování hlav ve Wickovi a Matrixu.

Přečtěte si také: Bill a Ted sa ukazujú v druhom plnom a rozhodne správnom traileri

LOVECRAFT COUNTRY

Černoši to v rasistické Americe padesátých let neměli jednoduché. Cesta za nalezením otce a získáním právoplatného dědictví by tedy byla už tak velmi náročná. Nepopsatelně horší to bude, když se do hry zapojí monstra z pera H. P. Lovecrafta.

Přečtěte si také: Lovecraft Country ukazuje Cthulhi a svet väčší, ako sme si mysleli

THE RIGHT STUFF

Další klip od Disney+ představuje látku, kterou bychom od této společnosti úplně nečekali. Zadaptuje knihu Toma Wolfa o prvních astronautech. Filmu na stejné téma jsme se mohli dočkat již v roce 1983, ale takto se nám (tedy pokud bude seriál nějak licencován do našich krajin) dostane více obsahu. V ukázce vidíme Alana Sheparda (letce a pátého člověka, jenž stanul na měsíci) a jeho neukázkový příchod na schůzi vesmírného programu.

FOR ALL MANKIND: 2. SÉRIE

Jeden z nejzajímavějších originálních seriálů streamovací služby Apple TV+. Seriál vypráví příběh z alternativní historie, kde Amerika ve vesmírném programu zaostává za Ruskem. Vypadá to tak, že tentokrát se dočkáme více scén na měsíci, střetů ozbrojených astronautů a dokonce i soubojů stíhaček.

PRVNÍ POHLED NA RICKA A MORTYHO V 5. SÉRII

Tvůrci Ricka a Mortyho již neúnavně pracují na další sérii. Sice ještě nemají hotovou animaci poslední části, ale ukázali alespoň něco. To by samo o sobě bylo velkorysé gesto. Stanice Adult Swim však ještě zveřejnila krátký anime bonus od režiséra Tower of God. Rozbor obou videí a informace o dalších sériích naleznete zde.

Přečtěte si také: Rick a Morty ukázali piatu sériu a vlastné anime. Vážne!

NEXT

Televize Fox si pro nás připravila thriller o úskalí umělé inteligence. Technologie je čím dál tím více přítomná v našich běžných životech a zde se můžeme podívat na další temnou vizi toho, jak by to v nejhorším případě mohlo dopadnout.

Přečtěte si také: Seriál NeXt rieši mrazivé nebezpečenstvá umelej inteligencie

ARCHER 11. SÉRIE

Nejstřelenější tajný agent na světě se v další sérii vrací ke kořenůn. Po několika snových dobrodružstvích se znovu vydává do reálného světa, aby zatopil záporákům. A určitě to jako vždycky bude dospělá drsná zábava.

Přečtěte si také: V 11. sérii se Sterling Archer konečně probere z kómatu

HELSTROM

Seriál ze světa Marvelu se bude soustředit na dva sourozence, kteří jsou potomky samotného Satana. Podíváme se na zoubek různým zplozencům pekla. Seriál kvůli svojí hororové podstatě odstartuje na platformě Hulu.

Přečtěte si také: Marvelovský Helstrom dostal trailer a vlastný panel na Comic-Cone

FEAR THE WALKING DEAD: SEASON 6, THE WALKING DEAD SÉRIE 10. A THE WALKING DEAD: WORLD BEYOND 1. SÉRIE

Svět živých mrtvých už má sice nejlepší léta za sebou, ale nevypadá to, že bychom se měli dočkat jeho ukončení. Viděli jsme se ukázku finále hlavní série, které bylo přerušeno kvůli koronaviru. Dále poté plnohodnotnou ukázku na 6. sérii spin-offu Fear the Walking Dead. A představení nového projektu The Walking Dead: World Beyond, který se má soustředit na první generaci, jež vyrostla v tomto nehostinném světě. Pro více informací vás znovu odkážu na náš článek, který pro vypracovala Fangorka.

Přečtěte si také: Čo sa chystá vo svete The Walking Dead ?

VIKINGS 6. SÉRIE

První polovina šesté série již byla odvysílaná. Nyní se můžeme kouknout na krátkou ukázku z poloviny druhé. A co by mohlo reprezentovat vikingský seriál než pohled na bitevní pole plné hrdých válečníků?

THE BOYS 2. SÉRIE

V krátkém klipu na druhou sérii můžeme vidět, jak se naši hrdinové včele s Butcherem vypořádají se superhrdinou Deepem a jeho velrybou. (Při natáčení nebylo zraněno žádné zvíře). Tvůrci také seriál rovnou prodloužili pro třetí sérii. Všechny informace, trailery a detaily o nové sérii (a že jich je) můžete najít zde.

Přečtěte si také: Druhá séria The Boys ukazuje krvavý klip s veľrybou a tretia už dostala zelenú

TRUTH SEEKERS

Šílená hororová komedie o lovcích záhad si dělá legraci z všemožných žánrových klišé. skupina internetových lovců duchů natáčí svoje dobrodružství na YouTube, ale nic není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Čím více se setkávají s nadpřirozenem, tím více zabředávají do obrovské konspirace.

Přečtěte si také: Truth Seekers je hororová komédia od Simona Pegga a Nicka Frosta

STAR TREK: LOWER DECKS

Star Trek: Lower Decks je animovaná série, která kombinuje dospělý humor moderního střihu se známým světem Star Treku, odehrávající se na hvězdné lodi U.S.S. Cerritos. O seriálu máme množství novinek nejen z Comic-Conu. Všechny naleznete zde.

Přečtěte si také: Lower Decks ukazujú obstojný začiatok prvej epizódy

WIZARDS: TALES OF ARCADIA

Seriál produkovaný Guillermem del Torem se odehrává ve fiktivním městečku Arcadia Oaks. Naši mladí hrdinové zde bojují s nadpřirozenými nepřáteli. Můžeme vidět, že animovaný seriál míchá superhrdinské motivy s artušovským mýtem.

UTOPIA

Amazon oznámil remake konspiračního seriálu z roku 2013. Skupina teenagerů zjistí, že jejich oblíbený komiks je skutečný. A to už je pro vládu dostatečně dobrý důvod proto, aby jim šla po krku.

Přečtěte si také: Amazon Prime oznámil seriálový remake konšpiračnej Utópie

WYNONNA EARP4. SÉRIE

Waverly Earp je uvězněna v Zahradě Eden, ale chce znovu převzít Očistec a bojovat se zatracenými démony. Seriál ukazuje spoustu akce, ale odkazuje také na jeho nejistou budoucnost.

HIS DARK MATERIALS 2. SÉRIE

Fantasy seriál z produkce HBO pokračuje v adaptování svojí knižní předlohy. Měli bychom se dočkat pokračování příběhu našich oblíbených hrdinů, který po úvodní sérii nabere na ještě ve větších obrátkách.

Přečtěte si také: Jeho temné esence predstavujú druhú sériu