Krátce po začátku minulého roku vyšlo najevo, že Netflix připravuje ne jedno, ale hned dvě pokračování jeho nesmírně drahé akční komedie Red Notice, ve které zazářila hvězdná trojice Gal Gadot, Dwayne Johnson a Ryan Reynolds. To bylo ale před rokem půl, od té doby jsme se však nedočkali žádných zásadních novinek. Je snad možné, že se Netflix rozhodl plány na další díly nakonec smést ze stolu?

Ani náhodou. V nedávném rozhovoru pro Collider herečka Gal Gadot potvrdila, že se o dalším díle momentálně jedná, ale není si jistá, zda teď může cokoliv prozradit. Herečka taktéž prozradila, že už četla „druhý scénář“, přičemž uvedla, že jsou z toho všichni velice nadšení. Zda tím ale myslela vyloženě scénář k druhému dílu, případně jeho druhou verzi, není známo. Jedno se ale zdá být jisté. Red Notice se k nám jednoho dne skutečně vrátí pro druhé kolo. 

A ani se tomu nelze moc divit. Už během prvního měsíce zaznamenal film až 360 milionů zhlédnutých hodin, což z něho dělá jeden nejsledovanějších filmů na slavné streamovací platformě. Podle informací z minulého roku se také zdá, že obě dvě chystaná pokračování by se měla natáčet souběžně.

Otázkou ovšem je, proč se ona výroba tak dlouho táhne. Je možné, že zmínění tři představitelé mají momentálně plné ruce práce s jinými projekty, ku příkladu Reynolds natáčí třetího Deadpoola a Johnson se zabývá hraným remakem Vaiany a dalším spin-offem Rychle a zběsile. A samozřejmě také nesmíme zapomínat na stále probíhající stávku scenáristů, kvůli které se mnohé filmové a seriálové produkce zastavily na dobu neurčitou.

Každopádně se zdá, že čekání na druhý a třetí díl Red Notice bude ještě hodně dlouhé. Ovšem některé diváky může potěšit fakt, že celý projekt rozhodně není mrtvý. 

První díl Red Notice měl sice parádní sledovanost, ale recenze měl o poznání horší. Tudíž doufejme, že další filmy se z jeho chyb poučí a nadělí nám o něco kvalitnější podívanou. Před rokem a půl se zdálo, že natáčení dvojky začne někdy během letoška, ale vzhledem ke zmíněné stávce a zaneprázdněnosti herců k tomu se vší pravděpodobností nedojde.

O scénář a režii jedničky se postaral Rawson Marshall Thurber, který by se mohl ujmout otěží hlavního tvůrce i pro oba chystané filmy.