Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k filmu Rychle a zběsile 10!

Tak. A je to tady. Nám ty sliby o tom, že desátý díl Rychle a zběsile bude poslední kapitolou celé filmové ságy, byly hned podezřelé. Pokud jste už nejnovější titul slavné série Vina Diesela viděli, tak možná víte, že v potitulkové scéně se objevil drsňák Luke Hobbs v podání Dwaynea Johnsona. Logicky se tak zdálo, že Hobbs by se mohl objevit v chystané druhé části desítky, že? Omyl. Vše bude nakonec trochu jinak.

Dwayne Johnson by se jakožto Hobbs měl stát hlavním hrdinou v samostatném filmu Rychle a zběsile, který by měl být v podstatě jakýmsi mostem mezi první a druhou částí desátého dílu.

Zajímavé také je, že i přestože by se ve filmu měli vedle Johnsona objevit další známí herci ze série, Vin Diesel mezi ně údajně patřit nebude. Nutno připomenout, že Johnson na začátku roku 2021 oznámil, že ze série definitivně odchází. Mezi ním a Dieselem totiž rozhodně žádné velké kamarádství nebylo, přičemž na place se údajně nemohli vystát. Sice před nějakou dobou vyšlo najevo, že se oba pánové usmířili, ale onen fakt, že Diesel se v Hobbsově samostatném filmu neobjeví, může vyvolat určité otázky o tom, zda je jejich vztah skutečně stmelený.

Je otázkou, proč se vlastně nakonec Johnson rozhodl do série vrátit. Se vší pravděpodobností ale herec potřebuje nějaký hit, protože jeho superhrdinská podívaná Black Adam (2022) se svým box officem rozhodně moc neoslnila. Vyšlo také najevo, že ona potitulková scéna byla natočena až dodatečně a nebyla součástí původního scénáře.

Pokud však má nadcházející snímek s Hobbsem sloužit jako most mezi první a druhou částí desátého dílu, v tom případě by sebou měli tvůrci mrsknout, protože druhá část by měla být uvedena do kin v roce 2025. Tudíž Hobbsova dobrodružství bychom se mohli dočkat už někdy v příštím roce. Ale ještě uvidíme, co nakonec Universal vymyslí.

S oznámením filmu také vyvstala zajímavá otázka. Minulý měsíc Diesel naznačoval, že desátý díl by nakonec mohl být rozdělený na tři filmy, nikoliv na dva. Nyní je ale možné, že oním dalším filmem mohl být myšlen právě Hobbsův spin-off. To znamená, že ve výsledku zde máme první část Rychle a zběsile 10, která je nyní v kinech, pak dorazí onen „most“ v podobě Hobbsova filmu, do něhož se vrátí některé postavy z části první, a celou filmovou ságu posléze uzavře druhá část v roce 2025. Ale o tom zatím můžeme jen spekulovat. Ano, tvůrci se té značky zkrátka a dobře drží zuby nehty. 

Chystaný snímek už má každopádně na palubě svého scenáristu. Tím se stane Chris Morgan, dlouholetý veterán celé filmové série, který kromě spin-offu Hobbs a Shaw (2019) napsal také Tokijskou jízdu (2006), čtyřku (2009), pětku (2011), šestku (2013), sedmičku (2015) a osmičku (2017).

Nesmíme ovšem také zapomenout na to, že stále probíhá stávka scenáristů, kvůli které by se mohla výroba filmu značně opozdit. A to by mohlo onen plán vydat snímek před druhou částí desátého dílu ohrozit. Inu, necháme se holt překvapit, kam tohle všechno povede.

Pokud jste každopádně ještě neviděli naši recenzi na desátý díl, můžete to napravit níže.