To, že nakladatelství CREW nabízí každý měsíc nějaký výhodný balíček pro vás asi není žádná novinka. A jelikož zde máme začátek nového měsíce, CREW si pro nás nějaký ten nový balíček připravilo. Tentokrát se budoucí kupci podívají na osudy postavy, která se objevila již v kultovní sérii Sandman, jejíž scénář napsal oblíbený britský spisovatel Neil Gaiman. Řeč je samozřejmě o Luciferovi. Než se však podíváme na samotný balíček, řekněme si něco o této postavě.

Jak již bylo řečeno, Lucifer Samael Morningstar je vedlejší postavou pocházející z komiksové série Sandman. Poprvé se objevil v titulu The Sandman vol. 2 v roce 1989. Jedná se o padlého anděla, který byl pravou rukou boží a také tím nejdokonalejším z andělů.

Kvůli neuposlechnutí Boha byl svržen do pekla, kde se stal vládcem. Samotný Lucifer je druhá nejmocnější bytost v univerzu, ale k té první, Bohu, nemá žádný respekt. Celý charakter působí dojmem, že poté co byl vyhnán z Věčného města, ztratil smysl života, víru a jen tak bezcílně přežívá a dělá, co ho napadne, aby si zkrátil věčnost.

Komiks však není jedinou platformou, kde se tato postava objevila. Na motivy grafického románu vznikla i seriálové adaptace od Toma Kapinose, která začala vycházet v roce 2016 a v současné době má celkem pět sérií. Na scénáři se podílel i samotný Neil Gaiman. Hlavní roli si zde zahrál britský herec Tom Ellis. Seriál je však jen velmi volnou adaptací, takže pokud chcete zažít ten pravý originální příběh Lucifera, určitě vám doporučíme komiksovou sérii.  

První samostatná série grafického románu Lucifer od scénáristy Mikea Careyho vycházela v letech 2001 - 2007. V roce 2016 se Vertigo vrátilo s dalším vyprávěním s názvem Volume 2. U nás můžeme Lucifera zakoupit ve formě svazků od roku 2007. A právě těchto svazků se týká již zmiňovaný výhodný balíček.

Nakladatelství CREW totiž nabízí první tři knihy s podtituly Ďábel vchází do dveří, Děti a monstra a Flirtování se zatracenými s výhodnou cenou za 999 korun. Začátečníci v sérii tudíž ušetří necelých 500 korun. Nabídka je omezená do 1. října/októbra 2020. Pokud by vás zajímal přesný obsah zmiňovaných komiksů, pod tímto odstavcem naleznete anotaci ke každému dílu a ukázky panelů.

Lucifer 1: Ďábel vchází do dveří

„Po Zemi kráčí ďábel. Na počátku byl Lucifer - Světlonoš svržen z nebe, aby vládl peklu. Jenže pak na tento úřad rezignoval a opustil své království, aby se mohl usadit ve městě smrtelníků zvaném Los Angeles. Nejznámější vedlejší postava z cenami ověnčené série Neila Gaimana Sandman si teď užívá poklidný důchod jako majitel exkluzivního hudebního baru Lux v L.A. Ale mise, kterou ho chce pověřit sám Stvořitel to všechno může změnit.

Pokud Lucifer bude souhlasit s tím, že udělá za nebe špinavou práci, může si stanovit vlastní cenu. Jenže ta práce i cena se ukáží být něčím víc. Velká příležitost je spojena s velkou hrozbou a Luciferovi je jasné, že nalezení cesty skrz toto bludiště bude vyžadovat nejvyšší oběť. Což pro ďábla znamená jediné: vybrat někoho, kdo ji za něj podstoupí.“

Lucifer 2: Děti a monstra

„Důchod bývalého vládce pekla Lucifera se vyvíjí poněkud problematicky. Ve službách nebe zachránil svět před hrozbou němých bohů a byl odměněn předmětem nepředstavitelné síly - branou, která vede do ještě nestvořené nicoty. Ale brána sama o sobě je pouhým nástrojem. A Lucifer ho hodlá použít, aby naplnil své skutečné cíle.

Jeho putování za ztracenými křídly ho zavádí do japonského zásvětí, kde vládne Izanami - do strašlivého domu komnat bez oken. Na jeho prahu zanechá Lucifer svou nesmrtelnost i veškerou moc. Vstoupí do labyrintu pastí a zrad, kde je jen jediná věc nebezpečnější než neúspěch: úspěch.

Brána, kterou Lucifer vyřízl do textury jsoucna mezitím přitahuje k jeho losangeleskému hudebnímu baru nejrůznější síly. Síly, které chtějí ovládnout naši realitu. Ovládnout a zničit. A až ta bouře vypukne naplno, Luciferovi už možná nezbyde místo, kam by se mohl vrátit.“

Lucifer 3: Flirtování se zatracenými

„Jen několika bytostem se v dějinách podařilo obrátit nepřízeň osudu ve svůj prospěch tak úspěšně a v takovém měřítku, jako se to povedlo Luciferovi, bývalému oblíbenci Nebe a penzionovanému vládci Pekla. Poté, co otevřel bránu sféry mimo naši realitu, ji nejen dokázal ubránit před nevítanými návštěvníky, ale také díky ní vyšachoval ze hry své andělské soukmenovce a přitom si splnil svůj největší sen – stvořit nový vesmír se sebou samotným v roli Boha. A teď, zatímco Lucifer pracuje ve své nové rajské zahradě, jsou hybateli dalších plánů a spiknutí především ti, které zanechal ve starém světě – především v Pekle, kde nižší šlechta, vládci zatracených, hraje lidskou maškarádu a doufá, že využije moc jitřního knížete ke svým ďábelským záměrům. Škoda, že jenom pár z nich dokáže vidět rozměr síly, s níž si zahrávají – a výši sázek, které jsou v banku.“