Sandman je kultovní komiksová série z let 1986 až 1996, a také jeden z nejlepších titulů od světoznámého britského spisovatele Neila Gaimana, jenž stojí za knihami jako Američtí bohové, Nikdykde nebo Koralina. Všichni fanoušci dobře vědí, že spousta jeho děl byla dokonce i zfilmována.

Dnes nás však bude zajímat jen zmiňovaný Sandman. I když se jedná o dost starou a ukončenou sérii, stále se kolem ní objevuje velká spousta novinek. Například můžeme zmínit Audible verzi namluvenou samotným Jamesem McAvoyem nebo připravovanou seriálovou adaptaci od Netflixu. A další novinky nyní přicházejí na panelu s názvem The Sandman Universe: Enter the Dreaming, který právě proběhl na akci DC FanDome. Takže se pohodlně usaďte a užijte si novinky ze světa legendárního Sandmana.

Přečtěte si také: Komiksová séria Neila Gaimana "Sandman" čaká na seriálovú adaptáciu od Netflixu

Celým panelem nás provedla herečka Yvette Nicole Brown, která zde vyzpovídala několik různých hostů. Tím hlavním byl samotný tvůrce Sandmana, Neil Gaiman. Ten hned na začátku začal vzpomínat na tvoření prvních dílů samotného komiksu. Sám se svěřil, že samotný svět začal chápat až po roce psaní a až po dvou letech věděl, jak bude vlastně pokračovat a jak sérii ukončí. Přiznal se také, že se nemůže dočkat dalších adaptací a rozšíření samotného světa, který před víc než třiceti lety vymyslel.

Další přišla na řadu komiksová tvůrkyně G. Willow Wilson, jež pracuje na nové komiksové sérii ze světa Sandmana s názvem The Dreaming: Waking Hours, jejíž první číslo vyšlo 4. srpna/augusta tohoto roku. Autorka sama přiznala, jak bylo těžké navázat na původní odkaz, aby neměnila samotnou historii světa, ale aby také přilákala nové čtenáře. Bylo na ní však vidět, že je opravdovou fanynkou tohoto univerza, a tak dělá vše pro to, aby nic nepokazila.

Předposlední úsek patřil opět Neilu Gaimanovi, ale také režiséru audioknih Dirku Maggsovi a herci Michaelu Sheenovi (Lucifer v Audible verzi). Řeč byla převážně o Audible audio dramatické adaptaci, která vyšla v červenci/júli tohoto roku. Maggs a Sheen se převážně vyjadřovali k práci, která byla sice velice náročná, ale moc je bavila. Informace o této audio adaptaci najdete v samostatném článku.

Přečtěte si také: Už zajtra vychádza Audible verzia Sandmana nahovorená Jamesom McAvoyom

Na konec většina z nás očekávala trailer pro netflixovou adaptaci. To se bohužel nestalo, ale Neil Gaiman se s námi podělil o pár menších informací. Celé přípravy bohužel zastavila pandemie Covid-19. Sám autor měl však alespoň víc času pomáhat při tvorbě scénáře, aby se seriál co nejvíce podobal komiksové předloze. V současné době se však opět rozjíždí hledání hereckého obsazení a produkční design. Podle Gaimana máme očekávat naprosto fantastické scény. Adaptace od Netflixu by se měla co nejvíce podobat předloze. My už se nemůžeme dočkat dalších bližších informací.