Obrovská filmová a seriálová konference TUDUM od Netflixu se věnovala i seriálové adaptaci kultovního komiksu Sandman. Po behind the scenes videu, které se objevilo během letní akce Netflix Geeked Week, se tentokrát Netflix pochlubil s první pravou ukázkou z úplného začátku celé ságy.

Přibližně pětiminutový blok, který se na Sandmana zaměřoval, odstartoval Neil Gaiman, autor komiksové předlohy a spoluscenárista seriálové adaptace. Po úvodním slovu se zaměřením na historii komiksu a produkci seriálu se na pódiu objevil i britský herec Tom Sturridge, představitel hlavní postavy seriálu, jenž fanouškům nadělil to nejdůležitější, první ukázku.

Sestříhaný klip ze seriálu představuje úplný začátek komiksové ságy o Sandmanovi. V roce 1916 se Roderick Burgess společně se svým řádem rozhodne zajmout Smrt, aby dosáhl nesmrtelnosti. Při jeho pokusu však omylem zajme jiného člena rodiny Věčných, Morphea, Pána snů, který v magickém vězení zůstane dlouhých 72 let.

Již během svého úvodního slova Gaiman zmiňoval, že seriál bude velmi často přesně odpovídat jednotlivým stránkám komiksové předlohy. Toto tvrzení jsme u adaptací knih či komiksů slyšeli už milionkrát, ale podle první ukázky musíme říct, že Gaiman měl pravda. Každá scéna z krátkého klipu skutečně odpovídá komiksu, a to nejen prostředím, ale také temnou atmosférou. Zapomenout ale nesmíme ani na skvělý herecký výkon Charlese Dancee, který skvěle podchytil šílenou osobnost Rodericka Burgesse.

Po první ukázce se na pódiu ukázala i Kirby Howell-Baptiste, představitelka Smrti, která si pro fanoušky taktéž přichystala zajímavé oznámení. Během dnešního večera budou spuštěny oficiální účty na Twitteru a Instagramu, na kterých fanoušci naleznou další exkluzivní informace, klipy či obrázky. Podle slov Kirby Howell-Baptiste se na sociálních sítích objeví novinky vždy exkluzivním s časovým předstihem.

Data vydání jsme se bohužel nedočkali. I přesto máme radost z toho, že by se konečně mohla objevit seriálová adaptace, která respektuje myšlenku původní komiksové předlohy.