Očekávaná seriálová adaptace kultovní komiksové série Sandman od britského spisovatele Neila Gaimana (Američtí bohové, Nikdykde) a amerického vydavatelství DC Comics/Vertigo opět vystrkuje růžky v podobě nových informací. Během středečního dne zveřejnil Netflix na svých sociálních sítích další členy hereckého obsazení.

Přečtěte si také: Netflix odhalil herecké obsazení seriálové adaptace Sandmana

Ze všeho nejdříve musíme samozřejmě začít třemi herci, kteří ztvární role dalších členů rodiny Věčných. Po Tomu Sturridgeovi (Sweetbitter), jenž ztvární hlavní postavu, samotného vládne snů Morfea, se mezi Věčné zařadí Kirby Howell-Baptiste (Why Women Kill) jako Smrt, Mason Alexander Park v roli Touhy a Donna Preston ztvárňující Zoufalství.

Z výše zmiňovaných postav je rozhodně nejdůležitější Smrt. K obsazení právě zmiňované Kirby Howell-Baptiste do její role se vyjádřil autor komiksové předlohy Neil Gaiman: „Obsadit někoho do role Smrti bylo těžší, než se zdá. Stovky talentovaných žen z celé planety se ucházely o tuto roli, všechny byly skvělé, ale žádná z nich nebyla ta pravá. Na jednu stranu jsme potřebovali sehnat někoho, kdo dokáže říct Morfeovi pravdu a na druhou stranu někoho, s kým byste se chtěli setkat, když zemřete. A pak jsme viděli Kirby Howell-Baptiste a bylo nám jasné, že máme naši Smrt.“

Druhá část odhaleného hereckého obsazení stoprocentně dokazuje, že Netflix počítá i s adaptací druhého komiksové svazku s názvem Domeček pro panenky. První náznaky přišly již s oznámením Boyda Holbrooka (Narcos) v roli Korinťana, uprchlé noční můry, jež sehraje celkem důležitou v roli ve zmiňovaném druhém svazku. K Holbrookovi se přidá Razane Jammal v roli Lyty Hall. Postavu Ethel Cripps ztvární rovnou dvě herečky. Její starší já bude mít na starosti Joely Richardson (Tudorovci).

V roli mladé Ethel Cripps se naopak objeví Niamh Walsh (Jamestown). Dále nesmí chybět Kyo Ra, která se vžije do role Rose Walker, hlavní postavy druhého svazku. Za ní následuje Patton Oswalt (A. P. Bio), který propůjčí svůj hlas oblíbenému havranovi Matoušovi, Stephen Fry (Hobit: Šmakova dračí poušť) jako gentleman Gilbert, Jenna Coleman (Viktorie) v roli drsné Johanny Constantine a Sandra James Young (Paradise Omeros) ztvárňující Unity Kinkaid. Na závěr jsme si nechali Davida Thewlise (Fargo). Ten si v seriálu zahraje Johna Deeho, syna Ethel Cripps, který v prvním svazku napáchá mnoho škod pod padoušským pseudonymem Doctor Destiny.

Showrunnerem série by měl být Allan Heinberg (Wonder Woman). Kromě něj se v realizačním týmu nachází samozřejmě Neil Gaiman, režiséři Jamie Childs (Jeho temné esence) a Mike Barker (Příběh služebnice) či scénáristé David S. Goyer (Batman začíná) a Jack Thorne (Jeho temné esence).

Samotná premiéra se už pomalu blíží, což dokazují i slova Neila Gaimana: „Každé odpoledne dostávám email s novinkami z natáčení. Je to nejlepší část dne. Jednou za pár týdnů taktéž dostanu email s oznámením, že na mě čeká další dokončená epizoda, abych ji mohl zkontrolovat. To je zase nejlepší část měsíce. Sandman se prostě už vyrábí a je to…, no, je to prostě ten Sandman, což je na tom to nejlepší.“

Jak sami vidíte, v současné chvíli už je zcela jasné, že vše potřebné pro první sérii je natočené a probíhá fáze postprodukce. Seriálová adaptace komiksu Sandman by se měla již velmi brzy objevit na streamovací platformě Netflix