V budoucnu se dočkáme hned několika filmových adaptací slavných knižních děl od legendárního mistra hrůzy Stephena Kinga, jmenovitě mezi ně patří třeba Opice od Osgooda Perkinse, The Life of Chuck od Mikea Flanagana, Dlouhý pochod od Francise Lawrence a Běh o život od Edgara Wrighta. King zkrátka pořád baví.

A zřejmě si to uvědomuje i slavné studio A24, které chystá také jednu adaptaci, tentokrát však seriálovou. Server Deadline hlásí, že studio chystá zadaptovat Kingovu novější knihu jménem Pohádka (Fairy Tale) z roku 2022.

Zcela původně se o adaptaci mělo postarat studio Universal, které však chtělo natočit standardní dvouhodinový film. Jelikož ale samotná kniha má přes 600 stránek, studiu následně došlo, že je nemožné celý děj složit do celovečerní podívané. Proto se rozhodlo od adaptace dát roce pryč. Nyní tudíž přichází na scénu A24, které hodlá vytvořit desetidílnou sérii. 

Oficiální popis knihy zní následovně:

,,Charlie Reade vypadá jako obyčejný středoškolák, ale už toho má dost za sebou, život se s ním rozhodně nemazlil: máma mu umřela při autonehodě, z táty se stal alkoholik. Ve svých sedmnácti Charlie potkává Howarda Bowditche, samotáře z domu na vysokém kopci. Na zahradě za domem stojí zamčená kůlna, z níž se linou příšerné zvuky. Pan Bowditch umírá a Charlie zjišťuje, že mu dům odkázal – spolu s tajemstvím, které bude zatraceně těžkým břemenem. V kůlně je totiž portál do jiného světa. Ten jiný svět je v ohrožení a spolu s ním i ten náš. V paralelním vesmíru jsou honosné paláce s vysokými věžemi, zatuchlé podzemní kobky a magické hodiny, které umějí vrátit čas.“

Skvělou zprávou navíc je, že k adaptaci byl už od roku 2022, tedy od dob, kdy byla spojována s Universalem, upsán slavný filmař Paul Greengrass. Tomu vděčíme za náležitě napínavé thrillery jako Bournův mýtus (2004), Bourneovo ultimátum (2007) nebo Kapitán Phillips (2013).

Greengrass zpracoval scénář, na němž pak ještě pracoval J.H. Wyman, tvůrce seriálů Já a robot (2013) a Debris (2021). Wyman by se každopádně měl chopit otěží showrunnera. Greengrass by se zas mohl postarat o režii, ale to ještě není potvrzené, jednoznačně ale bude jedním z výkonných producentů. 

O obsazení zatím žádné informace nemáme, stejně tak i nad datem premiéry visí otazník. Kombinace Stephen King, A24 a Paul Greengrass však zní opravdu neskutečně slibně. Tak snad se máme nač těšit.