Jak už nějaký čas víme, režisér Francis Lawrence, který v budoucnu natočí další díl Hunger Games, chystá filmovou adaptaci románu Stephena Kinga jménem Dlouhý pochod (The Long Walk). V hlavních rolích se zde představí herci Cooper Hoffman (Lékořicová Pizza) a David Jonsson (Vetřelec: Romulus).

Nyní server Deadline hlásí, že film nabírá na palubu další herecké posily. Tou nejznámější z nich bude bezesporu Mark Hamill, představitel Luka Skywalkera a hlas animovaného Jokera. Koho přesně si ale herec v chystaném filmu zahraje, zatím není známo.

Kromě Hamilla se k Dlouhému pochodu ještě připojili Judy Greer (Ant-Man), Garrett Wareing (Manifest), Tut Nyuot (Zaklínač: Pokrevní pouto), Charlie Plummer (Impérium - Mafie v Atlantic City), Ben Wang (Narozen v Americe), Jordan Gonzalez (Prolhané krásky: Prvotní hřích), Joshua Odjick (Abysses) a Roman Griffin Davis (Králíček Jojo).

Děj filmu bude zasazen v dystopických Spojených státech, kterým vládne totalitní režim. Ten každý rok pořádá velký a nesmírně vyčerpávající chodecký závod jménem Dlouhý pochod, ve kterém se 100 mladých chlapců musí vydat na pořádnou štreku. Samozřejmě ale během toho musí dodržovat jistá pravidla.

V první řadě se nikdo nesmí odchýlit od stanovené trasy. V druhé řadě není povoleno zastavit se, stejně tak ani zpomalit svou chůzi pod určitou rychlost. Pokud tak někdo učiní, dostane jedno varování. Tři varování znamenají konec v soutěži a nemilosrdnou smrt zastřelením. Na vítěze zas čeká odměna v podobě velké finanční výhry. 

Francis Lawrence kromě Hunger Games natočil také tituly jako Constantine (2005) a Já, legenda (2007).

Za finální verzí scénáře stojí J.T. Mollner, jehož celovečerním scenáristickým a režijním debutem byl western Psanci a andělé (2016).