Herec a režisér Osgood Perkins letos slavil úspěch se svým hrůzostrašným krimi hororem Longlegs, ve kterém se Nicolas Cage objevil v roli obzvlášť odporného padoucha. Po novém roce nám filmař nadělí další děsivou podívanou, tentokrát však znatelně odlehčenou černým humorem. Studio Neon uvede jeho snímek Opice, který bude adaptací slavné povídky od Stephena Kinga. Nyní zde konečně máme i pořádnou upoutávku, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na dva bratry, kteří jednoho dne najdou na půdě svého otce hračku v podobě opičky, jež v každé ruce drží činely. Bratři však netuší, že opička je prokletá. A kdykoliv s činely třískne o sebe, na jednoho z blízkých obou bratrů rázem čeká smrt. Bratři se rozhodnou opici vyhodit a pokračovat ve svých životech, které se po nějaké době rozejdou. Když ale záhadná úmrtí znovu začnou, bratři se musí opět setkat, aby našli způsob, jak opici definitivně zničit.

Je evidentní, že na rozdíl od Longlegs bude snímek značně okořeněný humorem, což na Perkinse poměrně zajímavá změna. Jedním z producentů se každopádně stal i mistr hrůzy James Wan (V zajetí démonů).

Zmíněný filmař je dále zodpovědný za tituly jako The Blackcoat's Daughter (2015) a Mařenka a Jeníček v lese hrůzy (2020).

Ve snímku si zahrají herci jako Theo James, Tatiana Maslany, Elijah Wood, Christian Convery, Colin O'Brien, Rohan Campbell, Sarah Levy a Laura Mennell.

Do našich kin by měl film dorazit 20. 2. 2025.