Na konci letošního léta jsme se dozvěděli, že nová filmová adaptace románu Běh o život (The Running Man) od Stephena Kinga se začne natáčet někdy během příštího měsíce. Tehdy jsme tipovali, že snímek by mohl vyjít někdy během první poloviny roku 2026, ale nakonec se zdá, že to bude o něco dřív.

Studio Paramount Pictures oznámilo, že film dorazí do kin 21. 11. 2025, u nás by to mohlo být klasicky o den dřív. Teď už jen musíme doufat, že produkci nezastihnou nějaké komplikace, aby film mohl opravdu vyjít včas.

Jednu filmovou adaptaci už každopádně na světě máme, řeč je samozřejmě o snímku Běžící muž (1987), ve kterém hlavní roli ztvárnil Arnold Schwarzenegger. V případě nové adaptace ale mohou fanoušci podle všeho počítat s tím, že tentokrát bude mnohem věrnější původní předloze. 

Příběh se se odehrává v temném industriálním světě blízké budoucnosti roku 2025, který se již v lecčem podobá totalitě. Zábavu pro masy poskytuje jediný televizní kanál, který vysílá násilné a zvrácené soutěže, přičemž tou nejpopulárnější a nejdrsnější ze všech je Běh o život.

Do té se zapojí zoufalý Ben Richards (Glen Powell), jehož dcera je vážně nemocná a žena se musela kvůli finanční tísni uchýlit k prostituci. Osmadvacetiletý Ben je proto následně vypuštěn do ulic Ameriky jako lovná zvěř, kterou po 12 hodinách začnou pronásledovat profesionální lovci.

Jak se začne blížit start produkce, měly by se k nám konečně dostat i zprávy o tom, kdo další se ve filmu vedle Powella objeví.

O režii se postará talentovaný Edgar Wright, tvůrce geniální Cornetto trilogie (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, U Konce světa) a snímků jako jako Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) a Baby Driver (2017). Na scénáři spolu s ním pracoval Michael Bacall.