The Walt Disney Company je na světě už téměř 100 let, což je samozřejmě skvělá příležitost k tomu, aby tato významná společnost uspořádala nějakou ohromnou akci. A přesně k té došlo teď o víkendu v podobě velkolepé výstavy D23 Expo 2022. V rámci toho jsme se tudíž dočkali mnoha novinek ze značek jako Marvel, Star Wars a Pixar, přičemž o určitých z nich jsme také připravili články. Ale pokud chcete ještě jistou rekapitulaci, tak právě v tomto článku máte na jednom místě veškeré důležité novinky, které byly na akci oznámeny.

Čeho všeho jsme se tedy na akci D23 Expo 2022 dočkali?

DISNEYHO POHÁDKY, PIXAROVKY A REMAKY

Hocus Pocus 2

Dlouho očekávané pokračování halloweenské kultovní klasiky, ve kterém se opět dočkáme trojice prohnaných čarodějek v podání hereček Bette Midler, Kathy Najimy a Sarah Jessica Parker. V druhém díle tak skupinka teenagerů čarodějnou trojici přivede zpět k životu, což samozřejmě znamená, že městečko Salem čekají pěkně krušné a chaotické časy. Snímek bude exkluzivitou pro službu Disney+, na které bude premiérovat 30. 9. 2022. Níže se podívejte na oficiální trailer. 

Disenchanted

Po úspěchu snímku Kouzelná romance se fanoušci mohou po dlouhých letech těšit na pokračování, které tentokrát ponese název Disenchanted. Příběh druhého dílu se má odehrávat 10 let po událostech jedničky. Princezna Giselle brzy začne zjišťovat, že fráze „A žili šťastně až do smrti“, která je neoddělitelnou součástí jejího kresleného a pohádkového světa jménem Andalaisa, patrně neplatí ve světě skutečném.

Následně tak učiní kouzelné přání, aby si mohla opět žít pohádkovým životem, ale to se však obrátí proti ní. Snímek by se měl na Disney+ objevit 24. 11. 2022.

Peter Pan and Wendy

Disney příští rok světu přestaví další hranou předělávku své milované animované klasiky Petr Pan (1953) v podobě snímku Peter Pan and Wendy. Očekávat tak můžeme stejný příběh, kterého jsme byli svědky v původním animáku. Znovu zavítáme do kouzelné Země Nezemě, ve které věčné dítě Petr Pan a jeho přátelé zápolí se zlovolnými piráty a jejich kapitánem Jamesem Hookem. Do tohoto magického světa, v němž žádné dítě nedospěje, přichází i dívka Wendy a její bratři, kteří se přidávají k Panově dobrodružství. Filmu se dočkáme během roku 2023.

Strašidelný dům

Pamatujete si ještě na tu stejnojmennou hororovou komedii, ve které v hlavní roli zazářil Eddie Murphy? Inu, Disney by na to nejraději úplně zapomenul, proto se rozhodl pro další pokus. Příští rok se můžeme těšit na novou verzi Strašidelného domu, rodinné komedie s hororovým nádechem, ve které se v hlavních rolích představí taková herecká esa jako Rosario Dawson, Owen Wilson, Danny DeVito a Lakeith Stanfield. Na akci D23 Expo tak byly odhaleny nové záběry, které údajně daly jasně najevo, že i když se bude jednat o podívanou i pro děti, bude mít od minula o něco temnější nádech. Premiéra filmu je stanovená na 9. 3. 2023.

Mufasa: Lví král

Fanoušci Disney pohádek se mohou těšit na prequel Lvího krále, který ponese název Mufasa: Lví král. Snímek nám tak blíže představí Simbova moudrého a hrdého otce. Na akci D23 expo bylo odhaleno, že celý příběh by se měl odehrávat ve dvou časových rovinách. V jedné z nich bude populární dvojice Pumbaa (Seth Rogen) a Timon (Billy Eichner) vyprávět malému Simbovi o vzestupu jeho otce na trůn, přičemž k onomu vyprávění by se měl připojit i opičák Rafiki (John Kani). Další časová rovina, která by měla být primární, se zas zaměří na mladého Mufasu a jeho zápolení s okolním světem. Filmu se dočkáme někdy v roce 2024. 

Sněhurka

Disney taktéž pracuje na remaku své legendární Sněhurky. Tu si v hrané předělávce zahraje Rachel Zegler, hvězda z nedávno remaku muzikálu West Side Story. Připojí se k ní také Gal Gadot v roli zlé královny, která jí půjde po krku. A i přestože má jít o kompletní kopírku původního animáku, ve filmu bychom se měli dočkat i zcela nových písní, na kterých pracuje duo Benj Pasek a Justin Paul. Oba dva jsou například podepsaní i u hudby k filmům jako La La Land a Největší showman. Filmu se dočkáme někdy v roce 2024.

Malá mořská víla

Oficiálního traileru se na akci dočkal i hraný remake Malé mořské víly, na který se můžete podívat níže. Upoutávka nám toho mnoho neukáže, především ale má sloužit jako představení hrané verze hrdinky Ariel, kterou ve filmu ztvární Halle Bailey. Ta v traileru pěje kus jedné z nejvíce ikonických písní z původního filmu, tedy Part of Your World. Ovšem s hudebními čísly můžeme očekávat řadu novinek. Alan Menken, legendární filmový skladatel, který stojí za hudbou celé řady klasických Disney animáků, už před rokem potvrdil, že nadcházející remake Malé mořské víly bude obsahovat 4 nové písně, jež v původní verzi z roku 1989 nezazněly. Oficiální premiéra je stanovená na 25. 5. 2023. 

Elemental

Hurá! Hrané Disney remaky máme za sebou, můžeme proto přistoupit k něčemu zajímavějšímu! Pete Docter, hlavní kreativní ředitel Pixaru, na akci představil další projekt, který ponese název Elemental. A jak už může být podle názvu patrné, snímek se bude odehrávat v kouzelném světě živlů, ve kterém jsou voda, země, vzduch a oheň živými a myslícími bytostmi. Přesné informace o ději zatím neznáme, ale můžeme údajně očekávat love story mezi vodním Wadem a ohnivou Ember. Ale jelikož voda a oheň nejsou zrovna nejlepší kámoši, tak to bude jejich romanci samozřejmě řádně komplikovat. Oficiální premiéra je stanovená na 15. 6. 2023.

Win or Lose

Pixar a Disney se nám také chystají nadělit zbrusu nový animovaný seriál pro celou rodinu jménem Win or Lose. Ten se údajně zaměřuje na jakýsi mládežnický softbalový tým, přičemž každá epizoda se soustřeďuje na jinou osobu spojenou s týmem, jež má své vlastní problémy, kterými se zabývá. Seriál by měl na Disney+ přisvištět někdy v průběhu roku 2023. 

Elio

Pokud však nejste fanoušci softbalu a toužíte po nějakém unikátnějším zážitku, můžete se také těšit na nadcházející pixarovku jménem Elio. V té se stejnojmenný chlapec ocitne na druhé straně naší galaxie, kde je mylně považován za mezigalaktického velvyslance naší planety Země. Dostává se tak na místo jménem Cumonoverse, což je masivní mezigalaktická stanice, která ukrývá různé formy mimozemského života. Projektu bychom se však měli dočkat až na jaře roku 2024. 

V hlavě 2

Oscarový animák V hlavě se dočká druhého dílu. Ten se opět zaměří na Emoce malé Riley (Kaitlyn Dias), ze které už ale v pokračování bude drzá puberťačka, s níž cloumají hormony. A to samozřejmě bude mít výrazný vliv i na její mozkové centrum, ve kterém žijí Emoce Radost, Strach, Hněv, Znechucení a Smutek. Podrobné informace o ději zatím nemáme, ale údajně bychom si zase měli připravit kapesníky, protože má jít opět o řádně dojemnou a milou podívanou. Režie se ujme pixarovský veterán Kelsey Mann, který zastával úlohu vedoucího příběhu pro projekty jako Univerzita pro příšerky, Hodný dinosaurus a Frčíme. Druhého dílu bychom se měli dočkat někdy v roce 2024. 

Zootopia+

Jeden z nejpovedenějších a nejvtipnějších animáků posledních let je bezpochyby Zootropolis: Město zvířat. A pokud chcete další nálož, těšit se můžete také na seriál Zootopia+. Antologická šestidílná série se tak zaměří na různé postavy z původního filmu. Každá z epizod tak bude se svým stylem v jistém ohledu unikátní. Některé vypadají na parodie reality show, některé se zas zdají být skeč komediemi a zvláště jedna epizoda se zdá být dokonce přímou parodií na Kmotra. Seriál bude premiérovat 9. 11. 2022. 

Iwájú

Zbrusu nový animovaný seriál, který přichází na Disney+, představuje historické partnerství mezi Walt Disney Animation a africkou společností Kugali Media. Seriál se odehrává ve futuristické verzi Lagosu v Nigérii, kde se dvě děti jménem Tola a Kole (spolu s jejich kyberneticky vylepšeným ještěrem Otinem) postaví nelítostnému zločineckému bossovi, který ohrožuje kontrolu nad jejich milovanými. Série by k nám měla dorazit někdy v průběhu roku 2023. 

Wish

Disney nezapomíná ani na svou muzikálovou tvorbu. Hlavní kreativní ředitelka Jennifer Lee tak fanouškům představila chystaný animák jménem Wish, ve kterém se dočkáme postav jako tichá Hvězda a koza jménem Valention, kterou namluvil Disney veterán Alan Tudyk. Animace, která byla ukázána, se zdá být nádhernou směsí 3D a 2D animace, tudíž se máme skutečně na co těšit. Hlavní postavu Ashy ztvární vítězka Oscara Arianna DeBose. Animovaného muzikálu bychom se měli dočkat na konci podzimu roku 2023.

Percy Jackson and the Olympians

Na akci jsme se také dočkali vůbec prvního traileru na očekávanou adaptaci slavné knižní série o polobohovi jménem Percy Jackson. V traileru tak titulní hrdina (Walker Scobell) mluví o údělu toho být jedním z polokrevných. První řada by měla zadaptovat události z první knihy série jménem Zloděj blesku, ve které olympský král Zeus obviní Percyho z krádeže jeho drahocenného blesku. Percy se tak bude muset vydat na cestu napříč Spojenými státy, aby ho našel a obnovil pořádek na Olympu. Spolu s ním se za dobrodružstvím vydají i jeho parťáci Grover (Aryan Simhadri) a Annabeth (Leah Jeffries). Seriál dorazí až někdy v roce 2024. 

National Treasure: Edge Of History

Pořádného traileru se dočkali i seriáloví Lovci pokladů. Příběh celé série se zaměří na mladou a odvážnou Jess Morales (Lisette Olivera), která se vydá za nebezpečným dobrodružstvím, aby mohla odhalit tajemnou minulost své rodiny a zachránit prastarý poklad před zlými prackami. Ty patří mocné miliardářce Billie (Catherine Zeta-Jones), která je ochotná jít přes mrtvoly, aby bájný poklad získala pro sebe. Oficiální premiéra je stanovená na 14. 12. 2022.

MARVEL, LUCASFILM A 20TH CENTURY

Andor

Být rebelem v galaktickém Impériu, který bojuje za svobodu, rozhodně není žádná procházka růžovým sadem. Dokáže nám to i nadcházející Star Wars seriál Andor, ve kterém se opět dočkáme Cassiana Andora známého z filmu Rogue One: Star Wars Story. Takže pokud máte rádi univerz Předaleké galaxie, ale už vám trochu lezou krkem všichni ti Jediové, Sithové a jejich Síla, rozhodně dejte seriálu šanci. Na akci byl také představen zbrusu nový trailer, na který se můžete podívat níže. 

Willow

Willow Ufgood se vrací. A spolu s ním i legendární Warwick Davis, který si tak zopakuje jednu ze svých nejvíce ikonických rolí. Na akci D23 jsme se tak dočkali zbrusu nového traileru, který si můžete pustit níže. Na svět se opět řítí velké nebezpečí, Sorsha a její dcera se tak vydávají na pouť za nalezením trpaslíka Willowa, aby za pomoci své magie celý svět zachránil. V traileru jsou vidět také známé rasy Nelwynů a Brownies, což je zárukou toho, že nostalgie bude mít v nové sérii místo v první řadě. Oficiální premiéra na Disney+ je stanovená na 30. 11. 2022. 

Star Wars: The Bad Batch: Druhá řada

Teď ale trochu horší zpráva. Na akci se mluvilo i o další řadě animovaného Star Wars seriálu The Bad Batch. Ale místo nějakých pořádných novinek jsme se především dočkali oznámení o tom, že druhá série se nakonec odkládá až na začátek příštího roku, přesněji na 4. 1. 2023. Opět se ale dočkáme hlavních protagonistů v podání herců Dee Bradley Baker a Michelle Ang, přičemž těšit se také můžeme na postavy jako Crosshair, Cid, viceadmirál Rampart, kapitán Rex, velitel Cody a jediský padawan Gungi.

Star Wars: Tales of the Jedi

Teď zase něco veselejšího. Star Wars fanoušci se mohou těšit na zbrusu novou minisérii Tales of the Jedi, ve které se například dočkáme mladší verze několika slavných uživatelů Síly. Uvidíme tak například nejenom mladšího Qui-Gona, Obi-Wanova mistra, ale také ještě nebělovlasého Hraběte Dooku. To však není všechno, těšit se také můžeme na postavy jako Mace Windu, Yoda, kapitán Rex, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Yaddle a Bail Organa. Na oficiální trailer se můžete podívat níže.

Skeleton Crew

Nedávno se také začal natáčet seriál Skeleton Crew, který se bude odehrávat v období Nové Republiky nějakou dobu po událostech šesté epizody Star Wars, tedy Return of the Jedi. Příběh má sledovat skupinku dětí uvízlých na okraji galaxie. Jednu z hlavních rolí ztvární také Jude Law, jenž je na fotce níže obklopen stejnými bezpečnostními droidy, které jsme mohli vidět také v Jabbově paláci. Jelikož ale produkce začala teprve nedávno, na další informace se budeme muset počkat. 

Mandalorian: Třetí řada

Mando se nám vrátí i potřetí, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat níže. Din Djarin (Pedro Pascal/Brendan Wayne) a fanoušky milovaný Grogu se tak vrhnou za dalším dobrodružstvím, ve kterém budou patrně sehrávat mnohem větší roli další Mandaloriani. Din se tak například opět sejde nejenom s vrchní zbrojířkou (Emily Swallow), ale i s Bo-Katan, kterou opět ztvární Katee Sackhof. Našeho hrdinu však čekají nemilé následky za jeho činy z minulosti. Jelikož si sundal svou helmu před jinými lidmi, což ve sféře jeho lidu znamená opravdu mimořádný prohřešek, není už mezi svými vlastními vítán. 

Indiana Jones 5

Na akci premiérovala také plnohodnotná upoutávka na dlouho očekávaného pátého Indiana Jonese, ve které si Harrison Ford nasadí na hlavu svůj ikonický klobouk patrně už úplně naposledy. Ovšem vychutnat si ho mohli pouze přítomní účastníci akce, my si na něj ještě budeme muset nějaký ten pátek počkat. Dočkali jsem se ale popisu toho, co se v traileru objevilo. Indy se v něm prochází ulicemi pouštního města a přemýšlí o své minulosti. Také byl ukázán charismatický Mads Mikkelsen v nacistickém oblečení a Harrison Ford na koni projíždějící New Yorkem. Oficiální premiéra je stanovená na 30. 6. 2023. 

Black Panther: Wakanda Forever

Na akci se mluvilo i o druhém díle Black Panthera. Diváci se tak dočkali exkluzivního klipu, kde královna Ramonda vede napjatou výměnu názorů s některými nespokojenými členy Organizace spojených národů. Následuje pak akční scéna, v níž elitní skupina Dora Malija bojuje s družinou francouzských vojáků, kteří se snaží ukrást jejich Vibranium. Následovala pak další upoutávka, ve které měl více prostoru nejenom charismatický Namor the Sub Mariner, ale i superhrdinka Ironheart

Ironheart

A když už je o ní řeč, tak o Ironheart se nějakou chvíli mluvilo také. Nový MCU seriál se sice teprve natáčí, ale na akci byly zveřejněný další fotky, plus i nový oblek Riri Williams, nástupkyně Iron Mana, která vytvoří tu nejvyvinutější a nejmodernější sadu brnění. Zároveň také přichází otázka, nakolik její přítomnost v MCU ovlivní Petera Parkera, pro kterého byl Iron Man mentorem.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Pátou fázi MCU zahájí třetí sólovka Ant-Mana jménem Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Na akci byla tak přítomným představena rozšířená verze exkluzivního traileru z comic-conu, která fanouškům představí nejenom více scén z Quantum Realm, ale hlavně více sekvencí s Kangem Dobyvatelem, dalším marvelovským arci-záporákem. Ten pěkně zavaří nejenom Ant-Manovi, ale v budoucnu také i ostatním hrdinům z celého MCU univerza. V traileru se údajně také ukázala tajemná postava, kterou hraje legendární Bill Murray. Oficiální premiéra je stanovená na 16. 2.2023.

Werewolf By Night

Už příští měsíc se dočkáme halloweenského speciálu MCU, který ponese název Werewolf By Night. Příběh bude sledovat superhrdinského lykantropa jménem Jack Russell (Gael García Bernal), jenž bojuje se zločinem pomocí schopností, které mu byly předány kletbou způsobenou jeho pokrevní linií. Jeho společnicí se stane Elsa Bloodstone, slavná a velká přemožitelku upírů, která je takovou marvelovskou verzí seriálové Buffy. Ve speciálu ji ztvární herečka Laura Donnelly. I přestože film patrně nebude mít vyloženě hororový nádech, přesto bychom měli očekávat poněkud temnější atmosféru, který se ponese ve stylu nesmrtelných klasik ze 30. a 40. let. Oficiální premiéra je stanovená na 7. 10. 2022. 

Secret Invasion

Nick Fury v podání Samuela L. Jacksona se vrátí se vší parádou v novém MCU seriálu Secret Invasion. Příběh se zaměří na tajuplnou rasu Skrullů, mimozemských bytostí, které už nějakou dobu infiltrují Zemi. Mezi hlavní postavy tak bude patřit nejenom Fury, ale i skrullský generál Talos, jehož jsme už mohli vidět ve snímku Captain Marvel. I zde ho ztvárňuje herec Ben Mendelsohn. V upoutávce, kterou si můžete pustit níže, se tak objeví řada starých známých, například Don Cheadle jako James Rhodes, Martin Freeman jako CIA agent Everett Kenneth Ross a Cobie Smulders jako Furyho tehdejší pravá ruka Maria Hill. Oficiální premiéry se dočkáme někdy během roku 2023. 

Armor Wars

Na seriál Secret Invasion naváže série Armor Wars, která se zaměří především na dobrodružství Jamese Rhodese alias War Machine v podání Dona Cheadlea. Série se ještě nezačala natáčet, ale Kevin Feige oznámil, že to bude jistá forma adaptace komiksové série, kde jsou obleky Tonyho Starka vypuštěny do světa, přičemž se dostaly do nesprávných rukou. Seriál bude míst šest dílů a měl by se odehrávat hned po událostech Secret Invasion.

Loki: Druhá řada

Druhá série chváleného MCU seriálu Loki, ve kterém Tom Hiddleston i nadále ztvárňuje milovaného Thorova bratra a bývalého velkého marvelovského padoucha, se momentálně natáčí. Ale výše zmíněný herec na akci poskytl fanouškům speciální first-look video. V něm se Loki údajně na přeskáčku různě objevuje a mizí v čase, přičemž se snaží svým společníkům z první řady, kteří na něj evidentně zcela zapomněli, připomenout, kým vlastně je. 

Fantastic Four

Zde přišlo velké zklamání. Z akce jsme se o MCU rebootu Fantastické čtyřky nedozvěděli v podstatě nic nového. Pouze se potvrdilo, že ho skutečně bude režírovat Matt Shakman, ale to už víme tak 6 milionů let. Navíc se ani nepotvrdilo, zda si Sue Storm ve filmu skutečně zahraje Jodie Comer. Škoda. Tak třeba až příští rok. Premiéra filmu je stanovená na 7. 11. 2024.

Echo

Dalším marvelovský seriál bude vyprávět o Maye Lopez (Alaqua Cox), která je známá pod pseudonymem Echo. Ta ovládá schopnost perfektního kopírování pohybů a bojového stylu svého soupeře, což zní dělá skutečně úctyhodnou soupeřku. A na akci D23 se přítomní konečně dočkali zbrusu nového traileru, na který si však my, pouhopouzí smrtelníci, budeme muset počkat. Trailer oficiálně končí návratem Vincenta D'Onofria jako Wilsona Fiska alias Kingpina, který se spolu s hrdinkou také objevil v seriálu Hawkeye.

Captain America: New World Order

V dalším díle Kapitána Ameriky tentokrát na místě Stevea Rogers zazáří jeho dobrý parťák Sam Wilson (Anthony Mackie), který vystupoval pod přezdívkou Falcon. Na akci D23 jsme se ale dozvěděli další informace o tom, koho všeho se ve snímku vlastně ještě dočkáme.

Hlavním záporek filmu se stane Samuel Sterns alias Leader alias Mr. Blue. Že vám to jméno něco říká? Není divu, vidět jsme ho už totiž mohli ve snímku Neuvěřitelný Hulk z roku 2008, kde se pokoušel získat kontrolu nad proměnami Bruce Bannera. Když se mu ale dostane do otevřené rány kapka Brucovi krve, rázem mu začne růst hlava, což mu zaručí nesmírnou inteligenci a ovládání ostatních lidí pouhou silou myšlenky. Na Sama tak čeká opravdu nebezpečný protivník. Dále se můžeme těšit na herce jako Carl Lumbly, Danny Ramirez a Shira Haas. Oficiální premiéra je stanovená na 2. 5. 2024.

The Thunderbolts

Pátou fázi MCU završí film The Thunderbolts, který na akci konečně oznámil oficiální herecké obsazení. Těšit se tak můžeme na návrat Florence Pugh (Yelena Belova), Louise-Dreyfuse (Valentina Allegra de Fontaine), Wyatta Russella (John Walker/US Agent), Sebastiana Stana (Winter Soldier), Davida Harboura (Red Guardian) a Olgy Kurylenko. Produkce filmu ještě nezačala, ale očekává se, že by měl dorazit do kin 26. 7. 2024.

The Marvels.

Na akci premiéroval také trailer na očekávané pokračování Captain Marvel, které ponese název The Marvels. O samotném dějství toho stále příliš nevíme, ale každopádně bude opět sledovat osudy Carol Danvers (Brie Larson). A to nějakou dobu po událostech v Avengers: Endgame. Ve filmu se má také spojit se svou super fanynkou Kamalou Khan, kterou hraje Iman Vellani. Oficiální premiéra je stanovená na 28. 7. 2023. 

Avatar: The Way of Water

Ještě letos bude premiérovat jeden z nejočekávanějších filmů posledních několika let. Tím je samozřejmě druhý díl Avatara, který ponese název The Way of Water. Na akci tak hovořil nejenom sám režisér James Cameron, který mluvil o 4K remastrované verzi prvního dílu, ale také část hereckého obsazení z pokračování. Jmenovitě Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver a Stephen Lang.

Mluvilo se tak o tom, co mohou diváci očekávat od vztahu mezi Jakem a Neyteri poté, co se z nich stali rodiče, přičemž pár slov prohodili i Sigourney Weaver a Stephen Lang, jejichž postavy v prvním díle původně zemřely. Poté na přítomné čekalo neuvěřitelné překvapení. Za pomocí 3D brýlí si pomohli vychutnat další náhled na film, který byl prezentován v podobě asi patnáctiminutových záběrů s neuvěřitelnými scenériemi a hlubším pohledem do vodního kmene Na'Vi. Oficiální premiéra je stanovená na 15. 12. 2022. 

Na kterou z uvedených novinek se nejvíce těšíte?