Také si pamatujete tu parádní dobu, kdy frčely Grindhouse snímky od filmařských velikánů jako Quentin Tarantino, Robert Rodriguez a Edgar Wright? Inu, zdá se, že Marvel se rozhodl udělat něco podobného. A to v podobě jeho halloweenského speciálu jménem Werewolf by Night, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh bude sledovat superhrdinského lykantropa jménem Jack Russell (Gael García Bernal), jenž bojuje se zločinem pomocí schopností, které mu byly předány kletbou způsobenou jeho pokrevní linií. Jeho společnicí se stane Elsa Bloodstone, slavná a velká přemožitelku upírů, která je takovou marvelovskou verzí seriálové Buffy. Ve speciálu ji ztvární herečka Laura Donnelly. 

Na něco, co by mělo být součástí MCU, to je rozhodně poněkud nezvyklá podívaná, ale nemůžeme říct, že bychom si stěžovali. I přestože film patrně nebude mít vyloženě hororový nádech, přesto bychom měli očekávat poněkud temnější atmosféru, který se ponese ve stylu nesmrtelných klasik ze 30. a 40. let jako Dracula od Toda Browninga a Vlkodlak od George Waggnera. Kdo ví, možná na tyto dva snímky (a mnohé podobné) bude Werewolf by Night v různých scénách odkazovat. 

O režii speciálu se postaral slavný hudební skladatel Michael Giacchino a herec Jaycob Maya, který ve snímku ztvární postavu jménem Jake Gomez. Na scénáři pracovala Heather Quinn, která se například podílela na tvorbě seriálu Hawkeye. Dále se ve snímku objeví herci jako Harriet Sansom Harris, Eugenie Bondurant, ShaShaty a Al Hamacher.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 10. 2022.