Netflix zveřejnil oficiální trailer dlouho očekávaného pokračování španělského seriálu Papírový dům (v originále La Casa de Papel), který na svých stránkách uvede již začátkem září. Diváci se tak konečně dočkají páté a poslední řady jednoho z největších hitů této oblíbené streamovací platformy, stejně tak jako návratu legendárních hrdinů s městskými přezdívkami. Na své si tentokrát přijdou také příznivci dabingu, kterým bude nově pokryta celá kriminální série. Jste připraveni na závěrečné tažení do světa zločinu?

„Když jste sto hodin zavření, spoutaní, chystají se vás zabít a přišli jste o nejlepší kamarádku, těch sto hodin se zdá jako sto let,“ zaznívá z úst Tokia (Úrsula Corberó), která se společně se svými kolegy bude muset vypořádat s dalším z nečekaných zvratů, jež ohrožují cíl mise ve Španělské národní bance. Po tragické smrti Nairobi (Alba Flores), klíčové členky původní sestavy, už nic není takové jako dřív. Aby toho nebylo málo, skupina štvanců se znenadání ocitá bez kontroly Profesora (Álvaro Morte), geniálního mozku celé operace. Jejich plán útěku je prozrazen a velení zásahové jednotky chystá nekompromisní odvetu, po níž se sny o pohádkovém bohatství jednou provždy rozplynou. Naděje však umírá poslední a vzdát se nepřipadá v úvahu.

Ať už se jedná o charakteristický smích Denvera (Jaime Lorente), mrazivá vypočítavost Palerma (Rodrigo De la Serna) nebo neoblomnou vůli Raquel alias Lisabonu (Itziar Ituño), vše si diváci budou moci naplno vychutnat naposledy. Výpravu totiž čeká poslední – a pravděpodobně nejtvrdší – bitva na život a na smrt. Álex Pina stejně jako u předchozích částí slibuje skvělou stylizaci, nervy drásající fyzické střety i situace, ve kterých si postavy sáhnou na psychické dno. Podaří se zachránit toho, kdo od začátku stojí za vším, nebo ve finále skutečně zvítězí policejní složky zásluhou těhotné komisařky (Najwa Nimri)?

Na tyto otázky odpoví desetidílná pátá řada španělského fenoménu Papírový dům již v pátek 3. září 2021, avšak tradičně jenom z poloviny. Diváci se totiž začátkem podzimu dočkají jen první pětice dílů, ta druhá doputuje na kartu Netflixu až 3. prosince 2021. Podle Forbesu si loni čtvrtou řadu během prvních 28 dní pustilo 65 milionů domácností. Nezbývá tak než doufat, že smysl pro spravedlnost a sympatie vůči zločinu zabodují i tentokrát. V řadách protagonistů se opět objeví také Pedro Alonso, Miguel Herrán, Esther Acebo, Darko Perić nebo Fernando Cayo.