Studio Sony nelení a aktivně pracuje na rozšiřování svého vlastního marvelovského univerza. Tentokrát však není řeč o Spider-Manovi a Venomovi, nýbrž o tajemné Madame Web, mocné telepatce a jasnovidce, která dokáže číst myšlenky. V komiksech Spideymu několikrát pomohla, ale přesto se ale nedá říct, že by se jednalo o vyloženě kladnou postavu. Zcela původně jsme se jejího filmu, který bude sloužit jako origin story, měli dočkat příští léto, nicméně plány se krapet změnily. Sony se tak rozhodlo odložit premiéru z 6. 7. 2023 na datum 5. 10. 2023.

Tvůrci tak věří, že na podzim přiláká film do kina více lidí. Navíc kdyby snímek opravdu vyšel v létě, bylo by to jen dva týdny po premiéře očekávané sólovky s Flashem, kterého patrně naposledy ztvární problematický Ezra Miller alias Zhouba Havaje. A nesmíme také zapomenout, že na začátku příštího léta bude premiérovat i animák Spider-Man: Across the Spider-Verse. Posunutí premiéry Madame Web na podzim tak tvoří dobrou pauzu mezi jednotlivými dobrodružstvími. 

V připravovaném snímku tak uvidíme, jak se z Cassandry Webb stala mocná a slepá telepatka, které autoimunitní onemocnění narušuje komunikaci mezi svaly a nervy. V rámci toho je tak upoutaná na systém, který svým vzhledem připomíná pavučinu. Server Deadline taktéž v minulosti uvedl, že velkou roli by ve filmu měly hrát i paralelní světy. Madame Web si zahraje atraktivní Dakota Johnson, kterou si mnozí nejlépe pamatují kvůli její roli Anastasie Steele, jež je jednou z hlavních postav v knižní a filmové sérii Padesát odstínů šedi. A jelikož je herečka stále brzkou třicátnicí, Sony se u její postavy pravděpodobně odhodlá k určitým změnám, protože v komiksech měla Madame Web nejčastěji podobu stařeny.

O Madame Web se postará filmařka S. J. Clarkson, která proslula především za svou seriálovou tvorbu. Jako režisérka se podílela na tvorbě mnohých legendárních seriálů, mezi které například patří Hrdinové, Dexter a Orange is The New Black. Scénář zpracovává stejné filmařské duo, které nám nadělilo žalostného Morbia, tedy Matt Sazama a Burk Sharpless.