Pokud jste s nadšením čekali, že se i letos dočkáme online eventu DC FanDome, který je určitou oslavou všech děl ze stáje DC Comics, tak pro vás máme špatnou zprávu. Studio Warner Bros. Discovery oznámilo, že třetí ročník akce pro rok 2022 se nakonec konat nebude. Tuto zprávu potvrdili i představitelé z DC Comics, kteří prohlásili následující:

„Vzhledem k návratu osobních akcí je společnost Warner Bros. Discovery nadšená, že se bude moci s našimi fanoušky živě zapojit na četných comic-conech po celém světě, DC FanDome pro rok 2022 tak plánovat nebude.“

Ovšem vzhledem k tomu, že několik DC projektů bylo zpožděno nebo přímo zrušeno, tak vlastně není divu, že si Warner Bros. Discovery dává pauzu. Nemluvě také o tom, že mnohé projekty spolčenost představila už v minulých ročnících, přičemž s příliš mnoha novinkami se zatím vytasit nemůže.

První ročník úspěšné DC události se uskutečnil v roce 2020. Tedy v době, kdy s filmovým světem silně cloumala pandemie koronaviru. DC FanDome tak by v podstatě takovou náhradou za Comic-Con v San Diegu, která fanouškům v online podobě představila řadu nejrůznějších novinek a trailerů. V roce 2020 tak na události zazářily projekty jako Liga spravedlnosti Zacka Snydera, Sebevražedný oddíl a Wonder Woman 1984. V minulém ročníku jsme se zas dočkali trailerů na filmy jako The Flash a Batman.

Letos se ale společnost WB Discovery soustředila především na zmíněný Comic-Con v San Diegu kde mimo jiné uspořádala hlavní panel podrobně popisující snímek Black Adam, v němž v hlavní roli zazáří Dwayne Johnson. Společnost navíc hodlá vzít celé filmové DC univerzum, které čeká určitá rekonstrukce, na zcela novou cestu, což se však neobešlo bez určitých obětí. A to například v podobě zrušené premiéry Batgirl. 

Přesto je ale škoda, že se akce letos nedočkáme, protože to mohla být dobrá šance k tomu, aby se fanoušci dozvěděli více informací například o pokračování Jokera, jež ponese název Folie à Deux. Tvůrci by tak mohli konečně vyjasnit, jak si představují ony hudební/muzikálové sekvence, ze kterých mají mnozí fanoušci prvního dílu hrůzu.

Neznamená to ale, že s celým eventem je nadobro konec. I když se letos neuskuteční, je rozhodně možné, že se s dalším ročníkem vrátí až příští rok.