Netflix nedávno vydal oficiální upoutávku na zbrusu novou minisérii Pomsta s chutí třešní (v originále Brand New Cherry Flavor) od šestice mladých režisérů. Příběh zasazený do 90. let kolébky filmového průmyslu diváky naučí, že i když si někdo opravdu zaslouží tvrdou pomstu, černá magie není vždy tím nejlepším způsobem, jak to udělat. Hororový thriller, za nímž stojí Nick Antosca a Lenore Zion, se na kartě oblíbené streamovací platformy objeví v první polovině srpna.

Nostalgická atmosféra Hollywoodu v poslední dekádě minulého století a příběh Lisy Novy (Rosa Salazar), mladé filmařky podvedené oscarovým producentem (Eric Lange), který využívá své pozice k prodeji svých lží a bezpáteřní honbě za úspěchem. Poté, co mladou umělkyni okradne o její práci, spojí se Lisa s místní tatérkou (Catherine Keener), která se ve svém volném čase věnuje čarodějnictví. Důvod je jasný – muž, který zneužil její důvěry, musí dostat životní lekci, a to pomocí zlověstné kletby. Temné rituály si však vybírají svou daň na obou stranách, a proto se Lisa ve snaze o pomstu ocitá na prahu samotného pekla.

„Na světě jsou dravci a kořisti,“ zaznívá v traileru. Ale co když se hranice těchto dvou protipólů začnou znenadání překrývat? Propojovací rituál otevřel Lise dveře do jiné dimenze, aby byla schopna navázat kontakt s duchy. Filmařka tak nyní vidí různé noční můry a snaží se, aby ďábelskému producentovi zničila život. Čím větší utrpení mu chce ale způsobit, tím víc se jí černá magie začíná vymykat z rukou. Problémem je ale skutečnost, že tento temný proces se už nedá vzít zpět. A vyostřovat ho nejspíš nebude ten nejlepší nápad.

Osmidílná série Pomsta s chutí třešní dodává zdánlivě originální zápletce nadpřirozenou chuť a stylový vzhled, díky čemuž se snaží působit zcela neodolatelně. Zda se do ní globální publikum skutečně pustí s vervou, bude jasné již v pátek 13. srpna 2021, kdy napínavá minisérie přistane v nabídce Netflixu. V příběhu inspirovaném stejnojmenným románem od Todda Grimsona si zahrají také Jeff Ward, Manny Jacinto, Hannah Levien nebo Leland Orser.