„Na momentech, kdy se přiblížíte smrti, něco je.“ Vzbudila se zabalená ve forenzním igelitu a zjistila, že ji lékař prohlásil za mrtvou – přesně to je zápletka nadcházející dramedy série Post Mortem: Město, kde nikdo neumírá (originální podtitul No One Dies in Skarnes), která kloubí komediální prvky s tvrdou realitou posmrtného upířího života. Jedná se o třetí projekt, jenž vznikl ve spolupráci Netflixu a norského studia Motion Blur. Seriál se nedávno na stránkách streamovací platformy představil v oficiálním traileru.

„Jsme hrdí a nadšení, že můžeme s Netflixem navázat partnerství již potřetí. Jedná se o unikátní napínavé drama, které napsal jedinečný spisovatel s jedinečným režisérem,“ komentuje Kristian Strand Sinkerud, který stojí za produkcí seriálu, v jehož centru se ocitá Live Hallagen (Kathrine Thorborg Johansen) coby žena, která se náhle probudila na pitevním stole s nutkavou potřebou uhasit sužující žízeň douškem lidské krve. Přestože poblíž staré stodoly našli její bezvládné tělo náhodní kolemjdoucí a odvezl jej koroner, Live je nyní plná života. Přírodní zákonitosti se pro ni ale dramaticky mění.

Přečtěte si také: Záhadné úmrtí otřese rodinou izraelského muže v akční sérii Zmizet beze stopy

Spánek už neexistuje, oči změnily svou barvu, síla a rychlost jsou nové přednosti, puls ostatních lidí je ohlušující a tekutina, která jim koluje v žilách, ji dovádí k šílenství. Přesně tak se cítí novorozená upírka, která stojí před nelehkou volbou. Zatímco se její duše pohybovala někde mezi nebem a zemí, tržby pohřebního ústavu se pod vedením jejího bratra propadají a hrozí bankrot. V norském městečku Skarnes neumírá dost lidí. Když se krvežíznivost stále zintenzivňuje, Live si uvědomí, že tato nově nalezená touha může vyřešit finanční problémy rodinného podniku. Musí se tak naučit ovládat svou novou temnou povahu a rozhodnout se, zda je ochotna obětovat životy lidí pro své vlastní přežití a příliv nových zakázek.

O tom, jakým směrem se ve skandinávském městečku bude vyvíjet křivka populace, bude vypovídat šestidílná první řada seriálu Post Mortem: Město, kde nikdo neumírá přesně 25. srpna 2021, kdy se objeví na kartě Netflixu. Vedle upíří protagonistky se divákům představí také Elias Holmsen Sørensen, Andrée Sørum, Kim Fairchild nebo Sarah Khorami.