Joss Whedon se v průběhu své režisérské a scenáristické kariéry podílel na řadě úspěšných televizních projektů. Příkladem může být Buffy the Vampire Slayer (1997), Firefly (2002) nebo Dollhouse (2009). Po těchto soudobých hitech svého žánru přichází s novým seriálem z dílny HBO nesoucí název The Nevers, který se nedávno představil v oficiálním traileru.

V posledních letech Viktoriiny vlády se mezi obyvateli Londýna objevila tajemná síla, která se svou povahou vysmívá nejen Božím zákonitostem. Jejími původkyněmi jsou většinou ženy, u nichž se projevily nadpřirozené schopnosti – některé okouzlující, jiné velmi znepokojivé. Mezi takové patří tajemná vdova Amalia True (Laura Donnelly) a mladá vynálezkyně Penance Adair (Ann Skelly).

Přečtěte si také: Fantasy série Světlo a stíny bude inspirována dějinami Ruska, Netflix zveřejnil oficiální snímky a datum premiéry

Obě jsou stěžejní představitelky této nově etablované magické třídy, kterou zejména pánská část obyvatel opovrhuje a v řadách zákonodárců se proti ní dokonce snaží bojovat, pravděpodobně ze závisti. „Dotyční,“ jak jim přezdívají, však vezmou svůj osud do vlastních rukou ve snaze vytvořit stabilní zázemí pro své členky tam, kde pro ně historie tak, jak ji známe, nemá místo.

Epický příběh sledující gang viktoriánských žen, které byly obdařeny neobvyklými schopnostmi, neúnavnými nepřáteli a misí, která by mohla změnit svět. Přesně to diváky dramatického seriálu The Nevers čeká v průběhu dubna, kdy se desetidílná první série objeví na kartě HBO Max. Těšit se mohou také na Elizabeth Berrington, Bena Chaplina nebo Bretta Curtise ve vedlejších rolích.