„V temnotě mezi hvězdami... Je Bůh mrtvý.“ Originální verze Ligy spravedlnosti od Zacka Snydera míří do cílové rovinky. Streamovací platforma HBO Max, která toto akční fantasy zanedlouho uvede na svých stránkách, vyslala do světa oficiální trailer. Snímek, který původně debutoval v roce 2017, během postprodukce z osobních důvodů přišel o původního režiséra. Po vlně ostré kritiky, která se na studio Warner Bros. po premiéře vznesla, fanoušci konečně mohou počítat poslední dny do vydání očekávané Snyderovy verze.

Po Supermanově (Henry Cavill) smrti spojí Bruce Wayne alias Batman (Ben Affleck) a Wonder Woman (Gal Gadot) své síly, aby společně vybrali vhodné rekruty s nadlidskými schopnostmi do speciálního týmu, který by dokázal zachránit lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - chladnokrevným Steppenwolfem (Ciarán Hinds). Jejich liga superhrdinů, jež mimo zakládající členy zahrnuje také Aquamana (Jason Momoa), Cyborga (Ray Fisher) a Flashe (Ezra Miller), však musí urychleně jednat, aby na záchranu planety před globální katastrofou nebylo příliš pozdě.

Přečtěte si také: SnyderCut Ligy spravedlnosti oficiálne aj u nás už o dva mesiace na HBO GO

Do známého scénáře, jenž vychází z komiksové předlohy Gardnera Foxe, však nově zapadne také oscarový Jared Leto se svým Jokerem. Jak už jsme psali v samostatném článku, pro mnohé je právě Letův Joker tím nejhorším Princem zločinu, kterého nám filmová plátna přinesla. V Sebevražedném oddílu (2016) se však dočkal naprosto minoritního prostoru, což bylo i pro samotného herce nemalým zklamáním. Zda se v nové Lize spravedlnosti prosadí s větší vervou, je ale zatím stále předmětem spekulací.

Ani krátká ukázka v traileru, jehož rámování navozuje pocit lehké nostalgie, v tomto ohledu fanouškům moc nenapovídá. Nabízí však ochutnávku dynamických záběrů z akčního fantasy Zack Snyder's Justice League, které se objeví na kartě HBO Max a HBO GO přesně 18. března 2021. Diváci se mimo jiné mohou těšit také na hvězdnou Amy Adams, Amber Heard nebo Connie Nielsen.