Akce Geeked Week 2023, kterou letos opět uspořádal Netflix, pokračuje. Opět nám byla představena řada zajímavě vyhlížejících seriálových titulů, poměrně velkým překvapením byl další animovaný Zaklínač, který nabídl hned dvě upoutávky. O něm a několika dalších novinkách jsme každopádně napsali samostatné články, ke kterým se lze dostat níže.

V tomto souhrnu se dočkáte především různých klipů na hrané a animované tituly, ovšem nachází se v něm i jeden trailer na pokračování jisté sci-fi podívané. Zaujalo vás něco? Jak již bylo řečeno, samostatně jsme napsali o následujících novinkách:

NA MADĚRU

Geeked Week se pochlubil novým klipem z nadcházející akční komedie Netflixu jménem Na maděru. Příběh se zaměří na členy speciální jednotky, která právě zachránila Las Vegas před bombovou hrozbou. A jelikož se jim to podařilo právě ve městě, které je známým hřištěm celé Ameriky, rozhodnou se to samozřejmě náležitě oslavit tancem, alkoholem, postelovými radovánkami a i nějakými těmi drogami. Uprostřed zábavy je ale zaskočí jedno obzvlášť nemilé překvapení. Zjistí totiž, že bomba, kterou deaktivovali, byla falešná. A ta pravá je stále ještě někde venku. Pod vlivem alkoholu a omamných látek musí co nejdříve zjistit polohu skutečné bomby, jinak hrozí zkáza celému městu.

Seriál si vzalo na starost trio Josh Heald, Jon Hurwitz a Hayden Schlossberg, které vytvořilo také povedenou a úspěšnou sérii Cobra Kai (2018). Trojce se kromě scénáře postarala i o režii jednotlivých epizod, připojili s k ní také Joel Novoa (Arrow) a America Young (Odkaz).

Seriál bude na Netflixu premiérovat 30. 11. 2023. 

NECH SVĚT SVĚTEM

Na akci se mluvilo i o velice slibně vyhlížející a hvězdně obsazené podívané jménem Nech svět světem, přičemž venku máme zbrusu nový klip. Hlavními hrdiny se stávají Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke), kteří se rozhodnout, že si na jeden víkend v rámci dovolené, na níž vezmou také své děti Archieho (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie), pronajmou luxusní odlehlou chatu. Jednoho večera k nim ale zavítají dva nezvaní hosté, jmenovitě G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří začnou prohlašovat, že ona chata ve skutečnosti patří jim. Oba také přinášejí znepokojivé zprávy o záhadných kybernetických útocích, ke kterým dochází po celých Spojených státech.

Snímek bude adaptací knihy Nechte svět za sebou z roku 2020, kterou napsal americký autor Rumaan Alam. O scénář a režii se postaral Sam Esmail, kterému vděčíme za vznik seriálu Mr. Robot (2015). Snímek bude na Netflixu premiérovat 8. 12. 2023. 

KÓD 8: ČÁST 2

V roce 2019 nám režisér Jeff Chan nadělil sci-fi kousek jménem Code 8, který neměl zrovna nejhorší hodnocení. Ten byl určitým obrácením klasického superhrdinského příběhu, který se zaměřil na muže s nadpřirozenými schopnostmi, jenž je vtažen do zločineckého podsvětí v zoufalé snaze získat peníze pro svou nemocnou matku. Pokud se vám snímek líbil, tak pro vás máme skvělou zprávu, Netflix totiž na Geeked Weeku odhalil první teaser trailer na druhou část. A nejedná se o žádné kratičké nakouknutí, upoutávka nám toho z chystaného pokračování ukáže poměrně dost. Jsme proto zvědaví, co všechno nám nabídne následný plnohodnotný trailer.

O režii se opět postaral Jeff Chan, na scénáři znovu pracoval Chris Pare. Spolu s ním se na psaní podíleli i Jesse LaVercombe a Sherren Lee. Ve snímku si zahrají herci jako Robbie Amell, Stephen Amell, Jean Yoon, Aaron Abrams a Sirena Gulamgaus.

Snímek se na Netflixu objeví někdy v roce 2024. 

ONMYOJI

Na konci příštího měsíce bude na Netflixu premiérovat nový anime seriál jménem Onmyoji. A Geeked Week nám nadělil menší ochutnávku v podobě klipu z první epizody. Jednat se bude o anime adaptaci knihy, kterou sepsal Baku Yumemakura. Na světě už máme i manga adaptaci, která vznikla v roce 1993. Příběh by se tak měl zaměřit na slavného Abe no Seimei, který se setká a spřátelí s dvorním šlechticem Minamotem no Hiromasou. Společně tak brání město před padouchem, který tajně plánuje císařovu smrt.

O režii se postaral Soubi Yamamoto, na Netflixu bude seriál premiérovat 28. 11. 2023. 

Akuma Kun

Zajímavým překvapením druhého dne Geek Weeku bylo promování seriálů, které na Netflixu již vyšli. Ač snaha zvýšit o daných dílech povědomí je zcela jasná, tak diváci pravděpodobně čekali větší pozornost především na budoucí projekty. Prvním takovým byl seriál Akuma Kun, který se na Netflix dostal první den této události. Seriál těží z manga předlohy, která vycházela v letech 1966 – 1971, proto lze předpokládat, že příliš stávajících fanoušků dnes mít nebude. Netflix adaptace tak musela představit postavy novým divákům. Ilustrace odpovídající původní podobě postav tomu jistě napomohla.

Obsahově jde o seriál vyprávějící příběh Akuma-Kuna, člověka vychovaného démony. S ním spolupracuje Mephisto III. Dynamika obou postav vychází jak z nedobrovolné smlouvy, která je k sobě váže, tak i rozdílnými charakterovými vlastnostmi i sociálním postavením. Mephisto III je totiž poloviční démon, nicméně je starostlivý a velmi emoční. Akuma-Kun je oproti tomu velmi analytický a zcela odtržen od standardního vnímání sociálních vazeb. Přesto tato dvojice řeší případy, které obvyklou cestou vyřešit nelze, protože většinou obsahují právě démonické síly. V ukázce jsme mohli oba aktéry vidět, jak se snaží vypořádat se stínovým monstrem. Zatímco Mephisto III využíval především elektrické výboje a ledovou magii, tak Akuma-Kun předvedl zaklínání využívající prvky křesťanského katechismu.

Modrooký samuraj

Stejně byl promován i seriál Modrooký samuraj, který ukazuje jistou stinnou stránku rasistických předsudků v Japonsku. Právě v žáru této nenávisti se takzvaný modrooký démon vydal na cestu pomsty, kdy se vydal zabít své potenciální rodiče za kletbu, kterou na něj neznámý otec uvrhl. Zajímavým byl především pohled do zákulisí, který ukázal vznik bojových scén. Jane Wu, producentka seriálu, nám představila vznik bojových scén.

Animace i choreografie byla totiž vytvořena s lidmi, kteří rozumí bojovým uměním, přičemž ve videu jsme mohli vidět reálné herce i scény ze seriálu v podobě de facto jedna ku jedné. Toto kladení důrazu na detail ukazuje, čím se seriál snaží zaujmout nové diváky. Zajímavým detailem v hraných scénách jsou i brýle, kterými v seriálu zkušený bojovník maskuje svůj původ.

Powerhouse Animation

Část, na kterou se rozhodně těšili předně fanoušci animovaných seriálů, se jmenovala Powerhouse animation. Lidé z tohoto studia nejenže vytvořili naprosto dechberoucí seriály, ale jsou právě známí pro své akční scény. Pokud stále tápete, co například vytvořili, tak můžeme jmenovat Castlevanii, Masters of the Universe: Revelation a v současné době pracují i na Tomb Raider: The Legend of Lara Croft. V odkazu výše najdete odkaz s časovým razítkem, kde začíná segment věnovaný tomuto studiu. Vřele doporučujeme se podívat, jelikož objevíte zajímavý pohled do tvorby postav i příběhu. Nádherně můžeme vidět, jak vzniká seriál od náčrtu přes jednoduše naskládané snímky, 3D modely až po finální produkt. Nejenže mají specifické akční sekvence, ale využití speciálních efektů a různých akčních elementů dělají animované seriály tak moc unikátní.

V rámci představení například Castlevanie jsme mohli zjistit, jak probíhal proces převedení postav z herního prostředí do seriálového. Každá postava má doslova návody na to, jaké oční řasy používat pro různé lidi i upíry. Řeč padla i na Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, kde jsme mohli postřehnout v podstatě skici. Ačkoliv se jedná o velmi fascinující proces, potrvá ještě dlouho, než se dočkáme celého seriálu. Dokonce jsme mohli vidět ukázky na Blood of Zeus druhou sezónu.

Geeked Week 2023 bude pokračovat i v následujících dnech. Těšit se tak můžeme na třetí online prezentaci, kterou pro vás zde na Nerdifixu opět zpracujeme. Celá týdenní akce bude zakončena v neděli, kdy se bude mluvit pouze o chystané sci-fi Rebel Moon od Zacka Snydera.