Netflixovský Geeked Week je doopravdy ve znamení japonským kousků. Yu Yu Hakusho rozhodně patří mezi ta anime, která se stala ikonická pro 90. léta minulého století. Pro spousty z nás je to jedno z těch anime děl, se kterými jsme se mohli setkat jako první. A už jenom v rámci této nostalgie si mnozí z nás nepřáli vidět hranou adaptaci. A po první ukázce to vypadá, že i oprávněně.

Kromě toho, že v samotné ukázce absolutně chyběl jakýkoliv náznak původní hudby, tak mnohým fanouškům nesedí herecké obsazení. A je toho víc.

Yu Yu Hakusho vyšel poprvé jako manga série v roce 1990 a vypráví příběh Yusukeho Urameshiho, teenagera, kterého při pokusu o záchranu dětského života zabije auto. Tím však jeho příběh nekončí, protože se vrací do lidského světa jako duch detektiv a má za úkol řešit paranormální záhady na Zemi.

Nový trailer, který najdete výše, ukazuje něco málo z tohoto příběhu, přičemž začíná scénou, kdy se Urameshi dívá na své vlastní mrtvé tělo, zatímco se ho záchranáři marně snaží zachránit. Následně se na chvilku zamotáme v čase i příběhu, ale kdo zná původní manga verzi, tak se snadno zorientuje.

Poprvé vidíme bratry Toguro, ovšem na živo je pohled na ně skutečně trochu znepokojující. Bohužel ne všechny postavy vizuálně sedí svým anime předchůdcům. A je to jeden z mnoha problémů, které diváky odrazuje.

Další velkou obavou je dehonestace původní předlohy. Ačkoliv se Netflixu povedl letos husarský kousek s One Piece, přičemž Avatar vypadá zatím poměrně dobře, tak u Yu Yu Hakusho je na místě velká dávka obav. Tohle anime se stalo legendou díky skvělému „šonénovskému turnajovému systému.“ Sem se právě řadí nejoblíbenější a vůbec nejvíce uznávaný turnajový ark.

Urameshiho si zahraje Takumi Kitamura (Tokyo Revengers) a po jeho boku se objeví Jun Shison (Bubble, Battle of Supreme High) jako liščí démon Kurama, Kanata Hongo (Kingdom, Attack on Titan) jako Hiei, mistr zlého oka, a Shuhei Uesugi jako Kazuma Kurabawa.

Jak to celé dopadne se dozvíme už 14. 12., kdy se seriál objeví na Netflixu. My doufáme, že v sérii toho bude daleko více, než bylo ukázáno v traileru, jelikož zatím rozhodně nejsme přesvědčeni o tom, že se jedná o dobrou adaptaci.