Geeked Week 2023 sice odstartoval už v pondělí, ale až ve čtvrtek večer jsme se dočkali prvního vysílání. To odstartovalo v podstatě opětovaným potvrzením, že druhá řada seriálu Arcane (2021) skutečně vyjde v poslední čtvrtině roku 2024, přesněji v listopadu.

A to byl v podstatě vrchol celého Geeked Weeku, zbytek streamu se pak nesl ve znamení předně různých anime novinek, animáků, her a jedné reality show inspirované seriálem Hra na oliheň (2021), přičemž o některých novinkách jsme napsali samostatné články:

UMBRELLA ACADEMY – 4. ŘADA

Někdy během příštího roku dorazí na Netflix čtvrtá řada slavného seriálu Umbrella Academy, která bude zároveň finálová. Oficiální trailer nám Geeked Week ještě nenadělil, mezitím se ale níže můžete podívat na video ze zákulisí, ve kterém hvězdy ze seriálu na nadcházející sezónu lákají. Předchozí sezóna skončila tím, že přeživší členové akademií Umbrella a Sparrow se znovu pokouší vybudovat nový život ve světě, v němž už nemají své síly. Bližší informace o ději nám ale nabídne až oficiální trailer, zatím ale těžko říct, kdy přesně se ho vlastně dočkáme. Čtvrtá řada však tentokrát nebude mít 10 epizod, nýbrž jen 6. Což pro finálové sezóny není úplně dobrým znamením, ale zkusíme zůstat optimističtí. První epizoda má nést název ,,The Unbearable Tragedy of Getting What You Want“, čímž se patrně naráží na onen nový život bez superschopností.

Těšit se každopádně můžeme na herce jako Ritu Arya (Lila Pitts), Elliot Page (Viktor Hargreeves), Aidan Gallagher (Five), David Castañeda (Diego), Emmy Raver-Lampman (Allison), Tom Hopper (Luther), Justin H. Min (Ben Hargreeves) a Robert Sheehan (Klaus).

Čtvrtá sezóna bude na Netflixu premiérovat někdy v roce 2024.

LEO

Netflix láká i na novou animovanou podívanou jménem Leo, ve které hlavní roli ztvárnil Adam Sandler. Hlavní příběh se bude točit kolem Lea, více než 74 let starého ještěra, který celý svůj život strávil v teráriu floridské střední školy. Společnost mu ještě dělá jeho želví parťák (Bill Burr), kterému se svěřuje se svými touhami. Tento rok si ho jednotliví studenti začnou brát k sobě domů. Leův plán je tak jasný. Jakmile to bude možné, z domu jednoho z dětí, které si ho k sobě vezme, uprchne, aby mohl poznat skutečnou svobodu. Jedna ze studentek navíc zjistí, že Leo umí mluvit lidskou řečí. A starý ještěr si posléze uvědomí, že by se mohl s lidskou mládeží podělit o svou moudrost. Začne jim proto pomáhat nejenom s úkoly, ale dávat jim i důležité životní rady.

O režii filmu se postarali Robert Marianetti, Robert Smigel a David Wachtenheim. Smigel psal scénáře pro oba dva díly Hotelu Transylvánie z let 2012 a 2015. Marianetti a Wachtenheim se zas podíleli na psaní série Hotel Transylvánie: Seriál (2017).

Snímek bude na Netflixu premiérovat 21. 11. 2023. 

JURASSIC WORLD: CHAOS THEORY

Pokud jste fanoušci dinosaurů a filmové série Jurský park, máme pro vás skvělou zprávu. Netflix nám někdy v roce 2024 nadělí nový animovaný seriál jménem Jurassic World: Chaos Theory, který by měl dorazit někdy během roku 2024. Níže se můžete podívat na krátkou upoutávku, ve které samozřejmě nesmí chybět pěkně uřvaný Tyranosaurus. Zároveň se v traileru ukáže i Darius Bowman, kterého nám již představil seriál Jurský svět: Křídový kemp (2020), tentokrát už je však z hrdiny urostlý mládenec. Zatím není známo, o čem přesně nejnovější seriál bude, ale podle všeho se bude od svých předchůdců lišit tím, že bude o něco vážnější a dospělejší. Ještě tudíž uvidíme, co nám nabídne plnohodnotný trailer.

Seriál, na jehož výrobu dohlíželo i studio The Dreamworks Animation, dokonce nabral na palubu i legendárního Stevena Spielberga, který se ujal úlohy výkonného producenta. Tu samou pozici zastávají i filmaři jako Frank Marshall (Osm statečných) a Colin Trevorrow (Jurský svět). Hlavními showrunnery se stala dvojice Scott Kreamer a Aaron Hammersley.

Seriál bude na Netflixu premiérovat někdy během roku 2024.  

ŽIVOT NA NAŠÍ PLANETĚ

U Stevena Spielberga ještě chvilku zůstaneme, slavný režisér je totiž výkonným producentem i u seriálu Život na naší planetě, který na Netflixu premiéroval před dvěma týdny. Nový přírodopisný seriál, který doprovází hlas Morgana Freemana, se pochlubil krátkým videem ze zákulisí, ve kterém tvůrci využívají při tvorbě scény jednoduché hračky. Kdo ví, možná vás video alespoň z části vrátí do dětských časů, kdy jste si hráli s hračkami dinosaurů a pravěkých zvířat.

O scénář a režii se postaral filmařský tým, do něhož patří Adam Chapman, Barny Revill, Sophie Lanfear, Nick Shoolingin-Jordan a Gisle Sverdrup.

Seriál je nyní dostupný na Netflixu.

HRA NA OLIHEŇ: VÝZVA 

Na Geeked Weeku se taktéž mluvilo o Hře na oliheň (2021), ovšem nikoliv o chystané druhé řadě, místo toho jsme jen nakoukli do zákulisí chystané reality show, která ponese název Hra na oliheň: Výzva. Na zákulisní video se můžete podívat níže. Až 456 soutěžících se ocitne v sérii unikátních her, které otestují jejich odvahu, zdatnost, strategii a schopnost spolupracovat s ostatními. A nebo s nimi manipulovat. Hlavní odměnou je až 4,56 milionů dolarů, které však může získat pouze jeden soutěžící. Videem každopádně provází nejenom herec Anupam Tripathi, který si v první řadě zahrál soutěžícího se zlatým srdcem Aliho Abdulam, ale i sám Hwang Dong-hyuk, tvůrce celého seriálu. Společně tak zkoumají jednotlivé hry, které na soutěžící čekají. Některé můžeme znát z původního seriálu, jiné jsou však úplnou novinkou.

Pokud všechno půjde dobře, druhá řada Hry na oliheň by k nám mohla dorazit někdy během roku 2024. Co se chystané reality show týče, na Netflixu by se měla objevit 22. 11. 2023. 

SLADKÝ DOMOVE! – 2. ŘADA

Pokud máte rádi korejskou show, hudbu nebo trend, stačí použít velké K na začátku, přidat pomlčku a hned máte něco unikátního. Takový je i seriál Sweet Home! (Sladký domove!), který se označuje jako K-creature. Což zní divně, ale ve finále jde o ideální popis unikátního postapokalyptického světa, kde se lidé nemění v klasické nemrtvé, ale rovnou v příšery z nejhorších nočních můr. Před třemi lety jsme se dočkali první hrané série, jež vychází ze stejnojmenného anime a mangy. Jenže právě hraná verze svou hororovou kinematografií a skvělými hereckými výkony okouzlila nejednoho nováčka korejské produkce. Pokud vás tak zaujali počiny jako All of Us Are Dead a Alice in Borderland, tak i Sweet Home! bude pro vás.

Před měsícem jsme se dočkali krátkého teaseru a data vydání, které bylo stanoveno na 1. prosince tohoto roku. Na Geeked Week nám byl ukázán i plnohodnotný trailer, kde vidíme Hyun-sua a jeho partu kamarádů z vedlejších bytů mimo Green Zone, kde se odehrávala většina první série. Můžeme se hlavně těšit na více strašidelných monster, hektolitry krve a další vnitřní konflikty skupiny. Druhá řada bude premiérovat již 1. 12. 2023.

My Daemon

Zajímavou podívanou přinesla i ukázka z nadechujícího seriálu My Daemon. V blízké budoucnosti dojde k jadernému výbuchu, že se Země na okamžik překryje s peklem, přičemž znečistí vzduch pekelnými písečnými bouřemi. Kento, žák základní školy, který žije v centru Tokia, najde v lese červené zrnko písku a vychová z něj „démona“, kterého pojmenuje Anna. Oba spolu žijí šťastně až do chvíle, kdy je lidé začnou nenávidět a pokusí se Annu zabít. Kento chce démona chránit, ale když se jeho matce přihodí nešťastná nehoda, vydávají se Kento a Anna na dobrodružnou výpravu za její záchranou.

Jedná se o společnou produkci od thajského studia Igloo a Hirotaka Adachi aka Otsuichi, spisovatele japonského původu, který se převážně věnuje psaní hororových povídek. Tahle kombinace vyústila v zajímavý umělecký styl využívající 3D modely a bohaté akční pasáže. Pokud celý seriál bude vypadat obdobně nadupaně, tak tu máme celkem dost možná nejen zajímavý koncept, ale i dobře zpracovaný seriál. Jestli tomu tak je, se dozvíme 23. 11. 2023.

Geeked Week 2023 bude pokračovat i v následujících dnech, opět se tak dočkáme online prezentace, jejíž obsah budeme zde na Nerdfixu průběžně pokrývat. Však co bychom pro vás neudělali!