Na chystaný animovaný snímek Orion and the Dark Netflix láká už nějaký ten pátek, nyní nám ale na akci Geeked Week 2023 nadělil plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jistě, sice to na první pohled vypadá na standardní animák, ovšem zde stojí za zmínku, že scénář zpracoval Charlie Kaufman, oscarový filmař, jenž napsal snímky jako V kůži Johna Malkoviche (1999), Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) a Asi to ukončím (2020). Jsme proto moc zvědaví, nakolik si pohrál s nadcházející animovanou novinkou. A na co přesně se vlastně můžeme těšit? Hlavním hrdinou filmu se stává chlapec jménem Orion (Jacob Tremblay), který je plachý, skromný a má strach z nejrůznějších věcí, například z včel, psů a holek. Nejvíce se ale bojí tmy. 

Tma je samozřejmě něco, čemu musí v podstatě čelit každý den, když jde na kutě, nicméně co když na vás sama tma promluví? A teď to ani nemyslíme nijak poeticky, k Orionovi skutečně promluví ztělesnění tmy (Paul Walter Hauser), který se však z upoutávky zdá být sympatickým maníkem. Orionovi se tak naskytne unikátní příležitost.

Aby mu Tma potvrdila, že se ho nemusí vůbec bát, vezme ho na velkolepou cestu kolem světa. Možná právě díky ní konečně Orion překoná nejenom svůj strach z temných stínů, ale vlastně i dalších nesmyslných věcí. Kdo ví, třeba si po onom dobrodružství začne chlapec konečně pořádně užívat života. 

O režii se postaral Sean Charmatz, pro kterého bude snímek režisérským debutem. Snímek bude vycházet ze stejnojmenné knížky z roku 2014, kterou napsala Emma Yarlett. Ta se podílela i na scénáři, na němž s Kaufmanem ještě pracoval Lloyd Taylor.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 2. 2. 2024.