Letošní Geeked Week byl sice ohlášen o něco později, ale v rámci nedávno probíhajících stávek se není ani čemu divit. Naštěstí pro fanoušky Dračího prince se tahle stávka téměř vyhnula obloukem, díky tomu jsme se dočkali nejen nové ukázky na následující sezónu, ale i jednoho překvapení v podobě nové hry The Dragon Prince: Xadia.

BOOK 6: STARS

Co se týče nové série, tak já osobně do ní vkládám velké naděje. Nejenže celý příběh je o dost temnější a méně dětský, což je na seriál podobného ražení docela neobvyklé, ale zároveň je příběh poměrně neobvykle roztahaný a v jednu chvíli se odehrává až moc dějových linek. To může působit poměrně zmatečně a seriálu to bohužel ubližuje.

Navíc některé příběhy, které se do seriálu nevešly, najdete na oficiálních stránkách seriálu, ty poměrně hezky vyplňují mezery. Bohužel o nich fanoušci často neví a vytváří se kvůli tomu další příběhový šum, jenž potencionálního diváka dokáže snadno odradit.

Je tedy doopravdy hezké, že se lidé z Wonderstormu snaží udržet sledující v ději ze všech stran, ale je to zahlcující. Nová ukázka z akce Netflix Geeked Week toho zatím sice moc neodhalila, ale ve videu výše si můžete vidět Claudii a její lehké mentální zhroucení a jak velký dopad má temná magie na její tělo. Zároveň to vypadá, že temná magie si vybere svou daň i na Calluma. Což je po posledních událostech v páté sérii docela logické. Případně se ale může jednat o část jeho tréningu. Přece není úplně zcela jasné, co se v závěrečných pár minutách děje.

Informací bohužel není moc a vše jsou to domněnky. Na co se ale můžeme těšit, tak je emoční vývoj hlavních postav a hon za záchranou světa. Přece jen šestá série – Book: Stars – je předposlední částí celého seriálu, zároveň také uzavírá druhou ságu. Nových dílů bychom se měli dočkat už příští rok, tj. 2024. Příběh by se tak měl blížit k nějakém rozuzlení. Pokud vás to rozesmutnilo, tak vám možná vrátí úsměv nová hra od tvůrců seriálu.

The Dragon Prince: Xadia.

A tou je The Dragon Prince: Xadia. Ta bude dostupná exkluzivně pro uživatele Netflixu. A to na počítačích a mobilních zařízeních. Jedná se o kooperativní PVE adventuru, která vás vezme příběhem Dračího prince napříč celým světem. Trailer samotný evokuje spíše dojem diablovky, ale budete moci hrát za více hrdinů, přičemž si vyzkoušíte nejen novou magii, ale zahrajete si jak za lidi, tak i za elfy a společně budete tvořit hrdinské družiny, které budou bojovat proti různým nepřátelům.

Nyní se můžete přihlásit na oficiálních webových stránkách. A když se poštěstí, můžete se zúčastnit prvního alfa testování. Pokud se naplní plány Netflixu, tak samotného titulu bychom se mohli dočkat už příští rok.