Už teď je jasné, že z filmového Flashe bude jeden z největších malérů letoška. Co na tom, že snímek měl skvělé testovací promítání a chválili ho i šéfové DC Films, lidé na bleskurychlého hrdinu do kina zkrátka nechodí.

Po svém druhém víkendu utržil snímek v domácím box officu jen 15,2 milionů dolarů, což je oproti minulému týdnu propad o více než 72%. Je to jeden z nejhorších poklesů pro DC snímek v historii, hůře na tom je třeba žalostný Morbius. Flash se tak po pouhém druhém víkendu propadl z prvního místa na třetí, přičemž celosvětově utržil 211 milionů.

Snímek však rozhodně nebyl levný, jeho rozpočet dokonce překročil hranici 200 milionů, přičemž samozřejmě i propagační kampaň a uvedení do kin něco stálo. Aby tedy mohl snímek řádně vydělávat, měly by jeho tržby činit ideálně 700-800 milionů dolarů, což se v této chvíli zdá vyloženě nemožné.

S touto rychlostí by měl film ve výsledku utržit ještě tak 100 milionů, poté mu dojde dech. Což je zkrátka a dobře katastrofa. Flash se tak stává dobrým kandidátem na jednoho z největších propadáků roku. A pro budoucnost Ezry Millera ve filmovém DC to rozhodně nevěstí nic dobrého. 

Na první místo se opět vyšvihl animák Spider-Man: Napříč paralelními světy, který po víkendu utržil 19,3 milionů dolarů. Celosvětově už má 560 milionů, z čehož může být studio Sony jednoznačně spokojené. A nelze se divit, že se chce pavoučího hrdiny držet jako klíště. Jeho budoucnost totiž bude rozšiřovat hned v několika různých směrech.

Druhé místo náleží pixarovce Mezi živly, která utržila 18,4 milionů. Celosvětově to dělá 121 mega, což na takto drahý animák (rozpočet 200 milionů), je stále nic moc. Ale propad oproti minulému týdnu není tak dramatický, tudíž je možné, že snímek si bude divácký zájem udržovat ještě několik týdnů. Samozřejmě je ale také možné, že se to po nadcházejícím víkendu obrátí k horšímu.

Na čtvrtém místě se umístila zbrusu nová komedie Nic ve zlým s Jennifer Lawrence v hlavní roli. Ta během svého zahajovacího víkendu utržila pro domácí box office 15,1 milionů dolarů, celosvětově to zas dělá 26 milionů. Je to takový jakž takž start, ale jelikož byl film relativně levný, ve výsledku by se o žádný malér jednat nemělo.

Páté místo náleží novým Transformerům s podtitulem Probuzení monster, kteří utržili 11,6 milionů, celosvětově pak 341 mega. Už teď je jasné, že i přestože snímek nebude žádným obrovitánským propadákem, tyto tržby budou pro tvůrce spíše zklamáním. Otázkou nyní je, zda bude chtít Paramount skutečně dát zelenou onomu plánu o vytvoření dvou dalších filmů, které na Probuzení monster navážou.

A ještě zde zmíníme nový titul slavného Wese Andersona, kterým je snímek Asteroid City. Film se už před nějakou dobou objevil ve vybraných kinech, ovšem nedávno zamířil také do světových kinosálů. Pro domácí box office utržil 9 milionů dolarů, celosvětově zas 16,6 mega. Jde tak o jeden z nejlepších startů v Andersonově kariéře. 

A na co do kina tento týden? Existuje jen jediná správná odpověď. Po dlouhých letech se na velká plátna vrátí hrdinský archeolog, kterého si ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu opět zahrál Harrison Ford. První reakce na film jsou ovšem poněkud rozporuplné, tudíž se necháme překvapit, zda film pochodí u diváků všude po světě.

Snímek bude v našich kinech premiérovat ve čtvrtek, tedy 29. 6. 2023. Na oficiální trailer se můžete podívat níže.