Očekávaná marvelovka Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství to v kinech rozjela se vší parádou. Po svém zahajovacím víkendu už stihla v domácím prostředí v Severní Americe vydělat pohádkových 185 milionů dolarů, což se zatím žádnému jinému letošnímu filmu nepodařilo. Parádní je ale i celosvětový výdělek, ten momentálně činí 450 milionů, čímž se druhý Doctor Strange dostal na třetí místo nejvýdělečnějších filmů roku 2022. Na druhém místě je čínský válečný film Watergate Bridge, který vydělal 626 milionů, a první místo si stále drží Reevesův Batman, jenž se může chlubit 764 miliony. Je ale poměrně pravděpodobné, že během následujících dní mu známý MCU doktůrek korunu z hlavy strhne.

Druhý Doctor Strange si tímto dosavadním výdělkem s pohodou strčil do kapsy i další velkofilmy letošního roku. Překonal tak snímky jako Uncharted, Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství a Ježek Sonic 2. Žádnému z těchto snímků se navíc ještě nepodařilo překročit hranici 400 milionů. Zatím není známo, zda se film objeví také v Číně, která měla s mnohými posledními MCU filmy problémy. Příliš nadějí bychom tomu ale dávat neměli. Snímek se každopádně rozhodně neobjeví v Saúdské Arábii, která má problém s homosexuální orientací postavy Amerika Chavez. Zatím se ale zdá, že tvůrcům to vůbec nemusí vadit, protože film má momentálně tržby fakt parádní.

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství se obecně dočkává vřelých reakcí jak od kritiků, tak i od fanoušků. Mnozí chválí zejména inovativní styl režiséra Sama Raimiho, který se od dob Spider-Mana 3 poprvé vrátil do světa superhrdinů. Má druhý Doctor šanci na to stát se nejúspěšnějším filmem roku? Inu, těžko říct. Konkurence je veliká. Letos se totiž dočkáme ještě dvou velkých marvelovek – Thor: Láska jako hrom a Black Panther: Wakanda Forever. A nezapomeňme, že v posledním měsíci se k nám přiřítí druhý díl Avatara, který pár těch milionových kaček rozhodně také vydělá. Necháme se tedy překvapit.

A určitě se níže nezapomeňte podívat na naši recenzi!