Česká pohádka Princezna zakletá v čase se v před několika lety vydala za hranice tradičních českých pohádek a zavedla nás více do fantasy žánru. I když se film dostal do kin zrovna krátce před tím, než byla kina úplně zavřená a musel se potýkat s problémy kolem pandemie COVID-19, což vyřešili virtuálním kinem. Nakonec měl film úspěch a dnes se dá sledovat na Netflixu dokonce i v angličtině. Mě osobně tehdy nadchlo, že se někdo v Česku rozhodl prostě natočit něco jiného, než je standardní pohádka.

Česká Princezna zakletá v čase - nečekaně nadprůměrná zábavná jízda

Tvůrci poté přišli s knížkou povídek, které vznikly během lockdownu, přičemž postupně kolem projektu vznikla pevná základna věrných fanoušků. I díky tomu vznikl film Princezna zakletá v čase 2, která byla rozhodně lepší než jednička, dokonce jsem si v ní i zahrál. Jako komparz. To si teď ale můžete vyzkoušet i vy. Tvůrci totiž před několika měsíci oznámili tvorbu nového seriálu ze světa Princezny zakleté v čase. A teď v létě se konečně pustili do natáčení.

Princezna zakletá v čase 2: Větší, lepší, akčnější!

Mimo jiné to zveřejnili na Startovači, kde se snaží vysbírat 500 000 korun na dofinancování projektu. A právě zde máte možnost zapojit se jako komparz do natáčení. Je to totiž jedna z odměn v hodnotě 2500 korun, první odměny tohoto druhu se dají vybrat již tenhle víkend, takže ještě před koncem kampaně. Tvůrci zjevně počítají s tím, že se nakonec potřebná částka vybere. V opačném případě by se totiž všechny finance vrátili uživatelům. 

Jak se točí česká fantasy pohádka Princezna zakletá v čase 2

Kromě komparzu se v odměnách nachází i DVD a blu ray s filmem, namluvenými povídkami, hrací karty, knížky, konkrétně již zmíněná kniha povídek ze světa Princezny zakleté v čase, ale i nová knížka Mertur a Lora, jež je zaměřená na tyto dvě postavy z druhého filmu. Také si můžete zabezpečit pozvánku na slavnostní premiéru, případně již tradičně možnost nahlédnout na plac během natáčení a do střižny během postprodukce. Novinkou jsou i různé druhy merche, například hrníčky, čepice a obaly na mobil.

Seriál bude mít čtyři epizody a po televizní premiéře by měl vyjít i jako film. Jmenuje se Zrození alchymistky a původně jsem si myslel, že půjde o pohled na dětství alchymistky Amélie. Sledovat ale budeme postavu novou. Holku jménem Ariana, která žije v sirotčinci, až dokud ji nenajde Archivald a nevezme do Airy, města alchymistů, které jsme viděli ve druhém filmu. Kromě Romana Zacha se vrací i Simona Zmrzlá jako čarodějnice Murien, Sára Korbelová jako Lora a Cyril Dobrý v roli Mertura.

Ariana bude muset před přijetím do učení splnit čtyři přijímací zkoušky. Já tedy doufám, že uvidíme více ze samotné Airy, která byla jednou z nejzajímavější věcí ve druhém filmu a proto jsem zvědav, co dalšího magického tvůrci ještě vymyslí. A snad se na obrazovky dostanou i nějaké další detaily o magickém systému světa, protože v knížkách se o nich píše a několik drobečků nám prozradili tvůrci i v našem rozhovoru.

Tvůrci fantasy Princezna zakletá v čase 2: "Inspiroval nás Zaklínač, Dračí doupě hrajeme dodnes."

Kampaň Startovače potrvá až do konce září a natáčení taky. Seriálu se tedy dočkáme tak jako tak. Zdá se, že svět Oberonu oslovil dostatek diváků na to, aby se tvůrcům dařilo vyrábět další projekty. A kdo ví, jednou se snad ten Lambora lovu na draka skutečně dočká.