Minulý rok vstoupilo do kin pokračování pohádky/fantasy Princezna zakletá v čase, v kterém jsme opět zavítali do fantastického světa Oberonu od tvůrců Lukáše Daniela Paříka a Petra Kubíka. Film navíc v kinech zabodoval, tudíž šance na to, že tvůrci plánovou filmovou trilogii uzavřou i třetím celovečerním filmem, jenž by se tentokrát zaměřil na Jana z Calderonu (Marek Lambora), jsou poměrně vysoké. Český fantasy svět a jeho lore se ale dočká rozšíření skrze knižní podobu, tedy doufejme!

Tvůrci mají v plánu vydat knižní titul jménem Princezna zakletá v čase: Mertur a Lora, jenž by měl být volným pokračováním jak Princezny zakleté v čase 2, tak i knihy Povídky a svět. V rámci toho tak nabrali na palubu působivou posilu. Na tvorbě knihy totiž pracuje i Kristína Hlaváčková, ostřílená autorka žánru fantasy, která je například tvůrkyní knižní série Dračí oči (Čarodějka, Černý jezdec, Pramen moci). Kniha by měla vyjít někdy mezi druhou půlkou listopadu/novembra a Vánoci, ale k tomu budou tvůrci potřebovat především vaší pomoc. 

Pokud jste ochotní talentované tvůrce podpořit nějakým tím penízem, můžete jim něco poslat skrze Startovač. A pokud se řadíte mezi velké fanoušky celé série, kterou snad i nadále čeká zářivá budoucnost, o to více byste to měli zvážit, protože na vás čekají parádní odměny. Od získání samotné knihy, audioknihy, kde uslyšíte hlasy herců z filmů, limitované edice malebně ilustrovaných karet ze světa Oberonu, DVD nebo Blu-rayů s filmem Princezna zakletá v čase a dalším bohatým bonusovým materiálem - a to i s věnováním a podpisy herců a autorů - přes účast na exkluzivním křtu knihy až po návštěvu tvůrčího týmu během tvorby.

Více informací o odměnách se dozvíte přímo na stránkách celého projektu na Startovači, na které se dostanete skrze odkaz ve zdroji článku. 

Jak již bylo řečeno, na světě je také první kniha jménem Princezna zakletá v čase: Povídky a svět, která obsahuje nejenom 14 povídek o postavách z filmů, ale také bestiář, runovou abecedu, malebné ilustrace postav a mapy celého světa. Tudíž pokud chcete zabrouzdat do propracovaného loru, který Pařík a Kubík společnými silami vytvořili, zmíněná kniha je přesně pro vás.

Lze tudíž očekávat, že pohádkový/fantasy univerz bude více rozšiřovat i Mertur a Lora. Pokud byste tudíž rádi tvrdou práci tvůrců nějakým způsobem ocenili, projekt na Startovači je jednou z nejlepších možných cest.

A pokud jste ještě náhodou neviděli druhý filmový díl a zvažujete, zda vůbec má cenu se na něj koukat, možná vás o tom přesvědčí naše recenze, kterou si můžete pustit níže.