Představte si, že jsou před vámi poslední středoškolské prázdniny v malém nudném městečku uprostřed ničeho. Těchto motivů se drží mrazivý seriál Panika (v originále Panic), jehož název odráží východisko letní zábavy v podobě netradiční hry, ve které zvítězí ten, kdo je schopen porazit svůj strach. Snímek z dílny Amazonu je adaptací stejnojmenného bestselleru od Lauren Oliver. Zvrácená zábava pro adolescenty se nedávno představila v oficiálním traileru, jenž oznámil datum premiéry.

Příběh se točí okolo Heather Nill (Olivia Welch), mladé dívky, která nikdy neměla v úmyslu hrát nebezpečnou hru s vysokými sázkami na život a na smrt. Když ale domácí atmosféra začne nečekaně houstnout a finanční situace jí nedovolí přihlásit se na vysokou, považuje svou účast za jedinou možnost, jak si zajistit lepší budoucnost a navždy opustit hranice nenáviděného Carpu. Odměna je totiž lákavější než kdy dřív, ale s její cenou roste také daň, kterou budou muset hráči zaplatit v případě neúspěchu. 

Přečtěte si také: Lidstvo bez spánku, postapokalyptický snímek Probuzení míří na Netflix

Skok z útesu, cesta podkrovím plného netopýrů, balancování nad propastí nebo konfrontace se zuřivým psem - konkurence se nezastaví před ničím a skutečnost, že se Heather ve hře bude muset mimo jiné postavit i své nejlepší kamarádce Natalie (Jessica Sula), situaci vůbec nepomáhá. Každý hráč má svůj příběh, ale také tajemství představující pomyslný hnací motor. Kdo ale tahá za nitky organizovaného zločinu, který se schovává pod rouškou letní zábavy, přestože za sebou zanechává oběti?

Na tuto otázku odpoví desetidílná první řada seriálu Panika již 28. května 2021, kdy přistane na kartě streamovací platformy Amazon Prime Video. V přední linii napínavého boje o život a bohatství se objeví také Mike Faist, Ray Nicholson nebo Camron Jones.