Vlastně se to s oznámením nového režimu pro DC Films dalo čekat, i tak ale určitě některé fanoušky zabolí, že SnyderVerse, do něhož spadaly DCEU filmy od režiséra Zacka Snydera, už opravdu pokračovat nebude, filmař to nedávno potvrdil skrze sociální sítě. Věci vypadaly nadějně ještě letos na jaře, kdy někteří fanoušci doufali, že Snyder bude moci naplnit svůj sen o vytvoření crossover trilogie, jež by se zaměřila na záporáka Darkseida, ale vypadá to, že na něco takového už můžeme zapomenout.

Budoucnost filmového DC univerza mají ve svých rukou James Gunn a Peter Safran, kteří nám v roce 2025 hodlají nadělit rebootované DCU, pro Snyderovy vize se v něm už ale místo nenajde. Jistě, stále tu ještě máme DC Elseworlds, tedy divizi DC, do níž nebudou patřit projekty z DCU, protože budou existovat ve svém vlastním univerzu, ale vypadá to, že ani zde nebude Snyder s komiksovým světem pokračovat. 

Ve výsledku se tak bude SnyderVerse skutečně skládat jen ze tří filmů - Muž z oceli (2013), Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) a Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021), u posledního titulu je třeba zdůraznit, že se jedná režisérkou verzi filmu, nikoliv o tu původní z roku 2017, o kterou se v postprodukci postaral Joss Whedon. Režisérská verze se následně dočkala mnohem lepšího přijetí nejenom od diváků, ale dokonce i od kritiků, kterým třeba Muž z oceli a Batman v Superman vůbec nevoněli.

V jednotlivých filmech se tak objevili herci jako Henry Cavill (Superman), Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Ezra Miller (Flash) a Ray Fisher (Cyborg). Patrně všichni herci ale už ve svých superhrdinských rolích skončili. Jason Momoa se za několik týdnů ještě naposledy objeví v druhém Aquamanovi, posléze ale přejde do DCU, kde se vší pravděpodobností ztvární anti-hrdinu Loba. 

Zack Snyder má ale každopádně plné ruce práce s jinými projekty, tím největším je jeho nadcházející velkolepá sci-fi Rebel Moon, jejíž první část bude již tento měsíc premiérovat na Netflixu. Celé vesmírné univerzum, které původně vzniklo z námětu na Star Wars projekt, se navíc možná bude v budoucnu rozšiřovat, Snyder tomu tudíž bude bezesporu věnovat svou veškerou pozornost.