Americký herec, muzikant a spisovatel Chris Colfer patří v současné době mezi špičku autorů fantasy pro mládež a není se čemu divit. Tento status si vysloužil hlavně díky pětidílné fantasy sérii Země příběhů, která si na Databázi knih i na Good Reads vysloužila téměř maximální možné hodnocení. Fanoušci hudebních seriálů a filmů ho taktéž mohou znát jako Kurta Hummela ze seriálu Glee.

Po krátké pauze od fantasy, kdy Chris Colfer napsal knihu Těžko uvěřitelné příběhy, přišel v roce 2019 s fantasy románem A Tale of Magic, který už na Good Reads nedosahoval tak vysokého hodnocení, jako debutový titul Kouzelné přání z již zmiňované série. To však autora neodradilo a v blízké době bude vydávat již druhý díl z této nové série, který ponese název A Tale of Witchcraft.

Nás, české a slovenské čtenáře, však tento nový titul nemusí zatím zajímat, protože se teprve teď dočkáme první knihy s českým názvem Příběh magie. Vydavatelem bude české nakladatelství Fragment. A pokud máte rádi fantasy příběhy s pohádkovým duchem, tak se s námi pojďte podívat, co nás v románu Příběh magie vlastně čeká.

Hlavní hrdinkou je čtrnáctiletá Brystal Vždyzelená, jež se bohužel pro ni narodila na špatném místě. V Jižním království, odkud pochází, je magie trestná, a navíc tam ženy nesmí vůbec číst. „Když se dívka k jedné knize lstí dostane, objeví v sobě nadání pro kouzla“ 

Před nepříjemným a přísným trestem ji zachrání madam Počasitá, jež vede Magickou akademii, do níž Brystal přijme. „Jaké jsou však její skutečné záměry? Brystal s přáteli ze školy odhalí zlověstné spiknutí… a osud světa i magie bude záviset na tom, zda mu dokážou čelit.“

Pokud byste sami chtěli začít pohádkové dobrodružství, anebo jen obdarovat mladšího člena z vaší rodiny, knihu Příběh magie již teď můžete zakoupit, protože vyšla 27. srpna/augusta tohoto roku. Na stránkách vydavatele máte k dispozici ukázku, ale jelikož má pouze dvě strany, tak vám při rozhodnutí moc nepomůže.