Postapokalyptický akčňák Furiosa: Sága Šíleného Maxe má za sebou svůj druhý víkend v kinech. A už teď je jasné, že z něho žádný kasovní trhák roku pro Warnery nebude, spíše naopak.

Snímek po víkendu utržil pro domácí box office 10,7 milionu dolarů, oproti minulému týdnu se tak jeho tržby propadly skoro o 60 %. Větší zájem tak byl nejenom o nového Garfielda, ale dokonce i o rodinnou komedii Imaginární přátelé, která je navíc v zahraničních kinech o týden déle, Furiosa se tak propadla z prvního místa na třetí. Celosvětově má utrženo 114,4 mega, rozpočet však činí 168 milionů. Což je prostě šíleně málo.

Snímek ještě čeká uvedení v Číně, který byl pro Hollywood častokrát spolehlivým zlatým dolem, ale i kdyby se mu zde vedlo opravdu hodně dobře, do plusu se už nedostane. Film by vlastně mohl děkovat všem bohům na nebesích, kdyby se mu podařilo překročit s tržbami hranici 200 milionů, což i tak bude z komerčního hlediska velká bída. Furiosu v následujících týdnech tak už zřejmě žádná záchrana nečeká. 

Na první místo se vyšvihl animák Garfield ve filmu, který si vede o poznání lépe. Film po svém druhém víkendu utržil pro domácí box office 14 milionů dolarů, celosvětově tak už má na kontě 152,3 mega. Na rozpočet 60 milionů do není vůbec špatné, z filmu by se klidně i mohla stát taková menší trvalka, která zaručeně studiu Sony něco vydělá. Uvidíme v následujících týdnech, ale líná oranžová koule si zatím vede dobře.

Na druhém místě máme výše zmíněnou rodinnou komedii Imaginární přátelé, která po svém třetím víkendu utržila 10,8 milionu dolarů, to znamená jen o chloupek víc než Furiosa. Celosvětově už je utrženo 138 milionů, což je na poměrně vysoký rozpočet (alespoň pro tento žánr) 110 mega docela nic moc. Paramount by se spíše měl připravit na zklamání.

Na čtvrtém místě máme i nadále snímek Království Planeta opic, o kterou je v kinech evidentně i nadále zájem. Po svém čtvrtém víkendu film utržil pro domácí box office 8,8 milionu dolarů, celosvětově to už dělá přes 337 mega. Snímek se vší pravděpodobností překročí v následujících týdnech čtyřistamilionovou hranici, což by na rozpočet 160 milionů mělo stačit na to, aby s ním 20th Century Studios bylo spokojené.

A na pátém místě se nám udržela akční komedie Kaskadér. Ta se po bídném začátku v kinech docela vzchopila, už to ale bohužel nebude stačit k tomu, aby se film dal považovat za úspěšný. Film po svém pátém víkendu utržil pro domácí box office 4,2 milionu dolarů, celosvětově má na kontě 157,9 mega. Rozpočet byl ale poměrně vysoký, podle všeho kolem 150 milionů, tudíž u Universalu se žádné šampaňské určitě otvírat nebude. 

A na co do kina tento týden? V první řadě se můžeme těšit návrat detektivů Mikea Loweryho (Will Smith) a Marcuse Burnetta (Martin Lawrence)v dalším díle filmových Mizerů s podtitulem Na život a na smrt. Na oba dva hrdiny čeká další dobrodružství, během něhož jim půjdou po krku hned několik skupin najednou.

Ale pokud byste radši nějaký mysteriózní thriller s kapkou hororu, dejte šanci snímku Strážci, který natočila Ishana Shyamalan, dcera legendárního a rozporuplně přijímaného filmaře M. Night Shyamalana.

Oba dva filmy vycházejí ve čtvrtek, tedy 6. 6. 2024. Níže se můžete podívat na oficiální trailery.