Už za necelé dva týdny se budeme moci přesvědčit o tom, zda Ishana Shyamalan zdědila po svém slavném otci talent pro točení mysteriózních thrillerů s kapkou hororu. Slibně vyhlížející snímek Strážci má na světě další upoutávku, která láká především na zahájený prodej lístků. Podívat se na ni můžete výše.

Upoutávka je zároveň také pohledem do zákulisí, kde o filmu mluví jak výše zmíněná filmařka, tak i hlavní hvězda filmu Dakota Fanning. A nechybí samozřejmě ani sám M. Night Shyamalan v roli producenta, který ještě letos uvede svůj nový thriller jménem Past, toho se dočkáme v létě. Veškeré trailery každopádně vypadají slibně, tak snad nás nečeká žádné hořké zklamání.

Snímek se zaměří na osmadvacetiletou umělkyni Minu (Fanning), která v tajemných lesích v Irsku narazí na podivný úkryt, v němž se nachází ještě několik dalších cizinců. Ty noc co noc pozorují tajemní tvorové, kteří celému místu vládnou. Co jsou ale tvorové zač? Co od svých lidských hraček chtějí? 

Snímek bude vycházet z knihy The Watchers, kterou v roce 2021 napsal Shine A. M. Ishana Shyamalan se postarala jak o režii, tak i o scénář. V minulosti také pracovala jako režisérka, scenáristka a producentka seriálu Servant (2019).

Dále hrají Olwen Fouéré, Georgina Campbell, Siobhan Hewlett, Hannah Howland, Alistair Brammer, Seán T. Ó Meallaigh, Shane O'Regan, Oliver Finnegan, Anthony Morris a Jacob Greenway.

Film u nás nakonec vyjde už 6. 6. 2024.