Nyní už lze vcelku bezpečně říct, že seriál Pán prstenů: Prsteny moci byl takový předvoj toho, co slavný fantastický svět J. R. R. Tolkiena ještě ve filmové a seriálové podobě čeká. Jak už jsme se před několika dny dozvěděli, společnosti Warner Bros. Discovery a New Line, které dohlížely na výrobu milované trilogie Petera Jacksona, uzavřely víceletou smlouvu s Embracer Group, aby mohly vytvořit další filmové a seriálové adaptace. A patrně se skutečně nemá jednat o žádnou jednorázovou záležitost, protože Warneři mají s celou franšízou evidentně velké plány.

Server The Hollywood Reporter nedávno uvedl, že podle anonymního zdroje, který působí uvnitř společnosti, chystá Warner Bros. Discovery vytvořit z Tolkienova světa masivní značku, která by se podobala tomu, jenž má momentálně Disneyho Star Wars. To znamená, že bychom se v budoucnu měli dočkat nejenom řady filmů, ale patrně i dalších seriálů a minisérií. Všechny tyto projekty by se tak měly odehrávat ve stejném univerzu, který se bude postupně rozšiřovat. 

Chystané projekty zatím nemají žádnou podobu, protože na scénářích se má teprve začít pracovat. Jedna věc je ale jistá. Stoprocentně se nedočkáme žádného remaku Jacksonovy trilogie, což je rozhodně dobrá zpráva. Warner Bros. Discovery by ale i tak chtělo dostat na palubu jak Petera Jacksona, tak i scenáristky Fran Walsh a Philippu Boyens, které se podílely na scénáři všech tří dílů a trilogie Hobita. Zatím není jisté, zda se Jackson a zmíněné filmařky k některému z projektů upíšou, ale zdá se, že jsou rozhodně ochotní vyslechnout si, co vlastně společnost chystá.

Jak jsme již psali v minulém článku, Tolkienova díla jako Silmarillion a Nedokončené příběhy obsahují skutečně mnoho příběhů, které by se daly zadaptovat do filmové nebo seriálové podoby.

Pokud bychom chtěli dobrodružnou podívanou s kapkou lásky a napětí, je tu příběh o Berenovi a Lúthien. Pokud bychom chtěli podívanou temnější, dospělejší a tragičtější, tak se nabízí zadaptovat život Túrina Turambara. A pokud bychom chtěli nějakou mega hustě epickou podívanou, tak se jednoznačně nabízí natočit film o Eärendilovi a Válce hněvu.

Ale kdo ví, možná budou chtít Warneři zůstat ve Třetím věku Středozemě, v takovém případě by se mohlo natočit třeba něco o minulosti a původu Aragorna. Doufejme tedy, že plány Warnerů se dozvíme ještě letos. 

Nové filmy a seriály od Warner Bros. Discovery a New Line nejsou úplně dobrou zprávou pro Amazon a jeho Prsteny moci, protože se jim začíná rýsovat další nepříjemná konkurence. Jennifer Salke, generální ředitelka Amazonu, však prohlásila, že si s tím neláme hlavu, protože věří, že seriál má dostatek fanouškovské lásky, která ho udrží nad hladinou po ještě dlouhou dobu.

Nutno připomenout, že k jednomu souboji mezi dvěma fantasy značkami od Amazonu a Warner Bros. Discovery už došlo minulý rok. Amazon na Prime Video představil Prsteny moci a Warneři na HBO Max zas Rod Draka. Tak se necháme překvapit, zda k podobnému střetu opět dojde i v budoucích letech.