Připraveni na Tanec draků? Služba Max se totiž konečně pochlubila úplně prvním oficiálním trailerem na druhou řadu úspěšného seriálu Rod Draka, která nás opět zavede do fantastického Západozemí. To však čekají nelehké časy. Schyluje se totiž k dlouhé, kruté a krvavé občanské válce kvůli královskému nástupnictví mezi Černými a Zelenými, tedy dvěma stranami Targaryanů, které hodlají bojovat o nárok na Železný trůn.

První upoutávka nám tak ukáže mnoho starých známých tváří, například Daemona (Matt Smith) a královnu Rhaenyru (Emma D'Arcy), která bude jistojistě po smrti svého syna z konce předešlé řady chtít tvrdou odplatu. Jednat ovšem bude i druhá strana, na které se nachází například Allicent Hightower (Olivia Cooke), jejíž syn Aegon (Tom Glynn-Carney) momentálně na Železném trůnu sedí. 

Dle upoutávky můžeme očekávat také více bitevních sekvencí, což byla věc, kterou nám tvůrci před mnoha měsíci sami slíbili. Však také není divu, první řada musela především jednotlivé postavy před oním hlavním konfliktem nejdříve náležitě představit, nyní se ale seriál může konečně vrhnout na průběh samotné občanské války, která je známá jako Tanec draků.

Když už mluvíme o dracích, trailer nám některé z nich pochopitelně ukáže v celé jejich kráse, včetně například dračice Vhagar, která svými obrovskými křídly vyloženě zakývá oblohu. Jsme tuze zvědaví, co všechno nám ukáže plnohodnotný trailer, kterého se patrně dočkáme až někdy v roce 2024. 

Co se budoucnosti seriálu týče, dočkat bychom se měli i řady třetí, která však může být už poslední. To ale stále ještě není jisté, je pořád možné, že finále dorazí s řadou čtvrtou. Taktéž to vypadá, že tentokrát by druhá řada měla nabídnout pouze 8 epizod. Showrunnerem i nadále zůstává Ryan J. Condal.

Dále se nám představí například Eve Best jako Rhaenys Targaryen, Steve Toussaint jako Lord Corlys Velarion, Fabien Frankel jako Ser Criston Cole, Ewan Mitchell jako Aemond Targaryen, Sonoya Mizuno jako Mysaria a Rhys Ifans jako Ser Otto Hightower.

Druhá řada bude premiérovat v létě roku 2024.