Už příští týden bude na HBO Max premiérovat zcela nový dobrodružný seriál pro celou rodinu, který ponese název Theodosia. Bude se jednat o seriálovou adaptaci slavné knižní série The Theodosia Series, za kterou stojí americká autorka R. L. LaFevers. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se bude odehrávat v roce 1906, přičemž se zaměří na mladou dívku jménem Theodosia Throckmorton (Eloise Little), které přátelé říkají jednoduše „Theo“. Jejími rodiči jsou dva egyptologové, kteří momentálně zkoumají legendární Údolí králů. Jedná se o chytrou a mazanou holčinu, která navíc ovládá působivé nadpřirozené schopnosti. Stále je to ale jenom teenagerka, která se zkrátka jen snaží zapadnout do zbytku společnosti. 

Theo žije ve světoznámém Muzeu legend a starožitností, které se nachází přímo v srdci Londýna. A když svůj život strávíte vedle celé řady prokletých a magických egyptských artefaktů, můžete si být jisti, že se kolem vás začnou dít podivné věci. Theo se tak následně spojuje se svými přáteli, přesněji s Theem, Henrym, Willem a egyptskou princeznou Safiyou, aby se mohli postavit nejenom pradávným zlým silám, ale také temným čárům a kosmickému chaosu, což jsou všechno věci, které ohrožují stabilitu a bezpečí světa. Ale jelikož se jedná stále o teenagery, budou se muset kromě zachraňování vesmíru postavit i nástrahám školy. Holt puberťáci to měli na začátku 20. století opravdu těžké. 

O režii seriálu se postaralo filmařské duo Matthew Hoene a Matt Bloom. Hoene je například tvůrcem komediálního hororu Zevláci vs. Zombíci z roku 2012, plus i dobrodružného teen akčňáku Brána válečníků z roku 2016. Bloom se zas podílel na tvorbě komediálního seriálu Najdi si mě v Paříži z roku 2018. V nadcházejícím seriálu se také dočkáme herců jako Frankie Minchella, Nana Agyeman-Bediako a Yasmina El-Abd.

Oficiální premiéra je stanovená na 10. 3. 2022.