Česká fantasy pohádka Princezna zakletá v čase 2 už míří do českých a slovenských kin. Pokračování na české poměry mírně nezvyklé pohádky se tentokrát zaměří na postavu alchymistky Amélie (Eliška Křenková), kamarádky princezny Eleny (Natália Germani) z prvního dílu. Vrací se i princ Jan (Marek Lambora), komická dvojka strážných Martin (Martin Písařík) a František (Jakub Ouvin) a především alchymista Archivald (Roman Zich).

Film obsahuje mnohem více magie a kouzel, protože se odehrává především ve městě alchymistů jménem Ayra, centru veškeré magie v Oberonu. Snímek nám tak více odhalí nejen magická pravidla, jimiž se svět řídí, ale ukáže i několik nových postav, z nichž některé již teď znají čtenáři povídkové knížky Princezna zakletá v čase. Ta vznikla v rámci kampaně na startovači a snažila se překlenout dlouhé období mezi nechtěným zavřením kin kvůli pandemii koronaviru a nasazením filmu na streamovací platformy.

Jak se točí česká fantasy pohádka Princezna zakletá v čase 2

My jsme druhý film již viděli na projekci pro startéry a již teď chystáme recenzi. Na této premiéře jsme ale zjistili zajímavou informaci. Scenárista a skladatel Lukáš Daniel Pařík prozradil, že se kromě třetího filmu, tentokrát příběhově zaměřeného na prince Jana a snad nějakého draka, chystá i film čtvrtý. Ten by se měl odehrávat několik let před prvním dílem a zaměřit by se měl na některé vedlejší postavy. Více nám sice tvůrci neprozradili, ale my přesto můžeme hádat, o koho asi půjde.

Asi nejsilnějším tipem je dvojice Král Robret a Alchymista Archivald. Z povídkové knížky víme, že to byl právě Robert, jenž jako princ cestoval po krajích Oberonu. Na cestách potkal Archivalda, poté cestovali spolu a zažívali různá dobrodružství. Kromě jiného se mu povedlo spřátelit se s východními kmeny Berské krajiny, což mu později dost pomohlo v obraně vlastního království. To zní jako solidní materiál pro celý film.

Do úvahy přichází i Murien (Simona Zmrzlá), mocná čarodějka, o které z povídek víme, že má zajímavou minulost. Jelikož patří mezi dlouhověké obyvatele Oberonu, můžeme očekávat, že by takový příběh mohl více poodhalit dějiny celého světa. 

Tvůrci se každopádně snaží rozšiřovat svůj filmový svět různými způsoby a na tiskové konferenci při příležitosti představení prvního traileru nám také řekli, že by rádi časem viděli i televizní seriál ze světa Princezny zakleté v čase. Osobně bych se nebál ani tvrdit, že můžeme očekávat další produkty, například knihy a komiksy.

Tvůrci fantasy Princezna zakletá v čase 2: "Inspiroval nás Zaklínač, Dračí doupě hrajeme dodnes."

To vše ale závisí na úspěchu druhého filmu v kinech. Scenárista Lukáš Daniel Pařík zdůraznil, že rozhodujícím bude otevírací víkend. Film se oficiálně dostane do kin 17. listopadu/novembra, takže pokud se vám líbil první díl a rádi byste viděli více příběhů z tohoto světa, nejlepším způsobem, jak toho docílit, je jít do kina s celou rodinou co nejdříve.